Seguretat viària
Motor Seguretat 22/04/2022

Entren en funcionament dos nous radars de tram a la C-14

El SCT informa que el tram de la C-14 entre Ponts i Bassella, limitat a 90 km/h i d’uns 9,5 quilòmetres de llargada, quedarà sota control d’un radar de tram en els dos sentits de la marxa

2 min
Radar de tram de la C-14 a l'alçada de Ponts

A partir d’avui entra en funcionament un nou tram sota vigilància d’un radar del Servei Català de Trànsit (SCT), en concret el tram d’uns nou quilòmetres i mig entre les poblacions de Ponts i Bassella a la carretera C-14. Aquest tram està limitat a una velocitat màxima de 90 km/h, i els radars de tram controlaran la velocitat de tots els vehicles que circulin en tots dos sentits de la marxa, és a dir, en direcció a la Seu d’Urgell i Andorra o en direcció Lleida i Barcelona.

I és que la C-14 és una de les carreteres més importants del país, especialment els mesos d’hivern i durant els caps de setmana de tot l’any, ja que és una artèria que comunica el Pirineu amb la Costa Daurada, amb l’origen –o final– a Salou.

La decisió de col·locar un radar de tram en els dos sentits de la circulació entre Ponts i Bassella s’explica pel pla estratègic de reducció de la mortalitat i accidentalitat del Pla de Seguretat Viària (PSV) 2021-2023, i té com a objectiu un descens dels accidents en aquest tram. Les autoritats policials fa temps que havien detectat que bona part dels vehicles que circulen pel tram de 9,5 quilòmetres entre Ponts i Bassella superaven amb escreix els 90 km/h fixats com a velocitat màxima permesa en aquest tipus de via. El Servei Català de Trànsit explica que durant els últims cinc anys (2017-2022) té comptabilitzats un total de 47 accidents amb ferits de diversa gravetat, 15 persones ferides greus o molt greus i 8 víctimes mortals.

Amb els dos nous dispositius de tram col·locats a la C-14, el Servei Català de Trànsit suma un total de 34 radars de tram a les carreteres del país dels 242 punts de control que té instal·lats en diversos punts de la xarxa viària catalana.

stats