Estafa cibernètica
Motor 02/07/2019

La DGT adverteix de l’estafa de les multes falses

Un grup d’estafadors està enviant diverses onades de correus electrònics que es fan passar per la DGT i insten a pagar als estafats una multa de 1.530 euros

Ara Motor
1 min
La DGT adverteix de l’estafa de les multes falses

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha advertit pel seu compte de Twitter d’un engany electrònic que intenta estafar els conductors mitjançant un correu electrònic fals que es fa passar per aquest organisme demanant als receptors el pagament d’una multa quantiosa –ni més ni menys que 1.530 euros– als seus receptors.

El correu electrònic fals inclou un número de denúncia i expedient fals i inclou un text (en castellà) que notifica una denúncia per foto multa per un valor de 1.530 euros i adjunta un enllaç que convida a descarregar la foto en qüestió. Ara bé, aquest enllaç en realitat és un ‘malware’ que s’introdueix al nostre ordinador, tauleta o telèfon i intenta accedir a les contrasenyes i dades bancàries.

La DGT ha avisat que només notifica les seves sancions per correu postal, i només els usuaris que hagin activat el servei DEV (Direcció Electrònica Viària) reben una notificació, però sense enllaçar a cap web ni especificar la quantitat econòmica de la sanció.

En cas de rebre un correu com aquest, el millor és esborrar-lo immediatament sense ni tan sols obrir-lo, i en cap cas clicar sobre l’enllaç que conté el correu electrònic.

stats