SUV elèctric
Motor  /  Novetats 27/01/2020

El nou Volvo XC90 serà elèctric i autònom

La marca sueca confirma que la pròxima generació del seu SUV tindrà versions de zero emissions

Ara Motor
1 min
El nou Volvo XC90 serà elèctric i autònom

La tercera generació del Volvo XC90 arribarà al mercat el 2022, i per primer cop amb versions totalment elèctriques de zero emissions gràcies a la nova plataforma modular SPA que estrenaran el XC90 i els V60/S60 i V90/S60.

A banda de la versió totalment elèctrica, el nou XC90 també disposarà de versions amb motor de gasolina microhíbrides o mild hybrid i híbrides endollables o PHEV, però per primer cop prescindirà de les mecàniques dièsel, que Volvo vol fer desaparèixer de la seva gamma.

El futur Volvo XC90 no tindrà mecàniques dièsel

L’altre cavall de batalla de Volvo és el de la seguretat dels seus models, i el nou XC90 també estrenarà nous modes de conducció autònoma avançats i diverses ajudes a la conducció que podrien permetre que el cotxe circuli sol per carreteres ràpides i autopistes, independentment de si la legislació local de cada territori permet o no aquesta possibilitat tècnica.

El president de Volvo Håkan Samuelsson també ha confirmat que la marca sueca expandirà el catàleg de models de la sèrie 40, en la qual actualment Volvo només comercialitza l’XC40 (que també disposarà d’una versió elèctrica anomenada XC40 Recharge).

Això podria suposar que la marca ressusciti el defenestrat V40, el seu cotxe compacte que podria reaparèixer al mercat com un model totalment elèctric o com a mínim híbrid endollable.

stats