Dièsel
Motor 05/05/2018

Volkswagen encara creu en el dièsel: presenta un nou motor 2.0 TDI

Els de la Baixa Saxònia presenten el seu nou motor dièsel de quatre cilindres al 39è Simposi del Motor de Viena

Ara Motor
1 min
Volkswagen encara creu en el dièsel: presenta un nou motor 2.0 TDI

El grup Volkswagen encara no vol donar per morts els motors dièsel. De fet, aquesta setmana ha presentat el seu nou motor 2.0 TDI de quatre cilindres que substituirà l'oferta dels actuals 1.4 i 1.6 TDI en els cotxes Volkswagen, Audi, Skoda i Seat.

Aquest nou motor, que es començarà a fabricar l'any vinent, promet complir les restrictives normes anticontaminació i emissions Euro 6d, que entraran en vigor el mes de setembre del 2019, oferint menys consum de carburant i una reducció de les emissions de CO2.

El nou propulsor alemany, batejat internament com a EA288 evo, promet mitjanes de consum gairebé mig litre inferiors als actuals 1.4 i 1.6 TDI i nous filtres de partícules i catalitzador que han de millorar els índexs d'emissions en gairebé deu grams per quilòmetre. El motor disposarà també d'un escalfador elèctric maridat amb el catalitzador per reduir les emissions de NOx incrementant la temperatura de les cues i del tub d'escapament quan aquests encara estan freds en arrencar el vehicle.

Aquest motor oferirà potències compreses entre els 115 i 160 CV, però Volkswagen ja ha anunciat que en futures evolucions i millores poden portar el nou 2.0 TDI fins als 204 CV, una versió que Volkswagen vol utilitzar en els Tiguan, Passat o Arteon del futur.

stats