Vídeo
Motor Novetats 14/06/2018

[Vídeo] L’Skoda Kodiaq RS presenta les seves credencials a Nürburgring

La versió més esportiva del totcamí de set places txec és dièsel i disposa de 239 CV de potència

Ara Motor
2 min
[Vídeo] L’Skoda Kodiaq RS presenta les seves credencials a Nürburgring

Sense ser fer gaire soroll fins ara, la versió més esportiva del Kodiaq ha fet la seva presentació al vell traçat de Nürburgring on, pilotat per la mediàtica Sabine Schmitz –una de les persones que més bé es coneixen el traçat de Nürburgring Nordschleife– ha signat un temps de 9’ 29” al mític circuit alemany.

Kodiaq RS

El registre del Kodiaq RS no és cap temps estratosfèric, però és suficient per convertir el txec en el SUV de 7 places més ràpid a Nürburgring. Val a dir que el Kodiaq no és un cotxe amb prestacions esportives, però Skoda ha vist les possibilitats comercials de vestir el seu SUV estrella amb una estètica més esportiva que inclou llandes exclusives, unes suspensions específiques, un nou control dinàmic del xassís (DCC) amb diversos modes de conducció, direcció progressiva adaptativa i diversos detalls aerodinàmics per afavorir l’entrada d’aire i la refrigeració de diversos elements del cotxe.

Mecànicament, el Kodiaq RS utilitza un motor dièsel 2.0 BiTDI de quatre cilindres amb doble turbo que arriba als 239 CV de potència associat a un canvi de marxes automàtic DSG amb doble embragatge i un sistema de tracció integral.

Sabine Schmitz amb el Kodiaq RS

És el primer cop que Skoda prepara una versió RS (acrònim dels Rally Sport històrics de la marca de Bohèmia) per un SUV o totcamí, i el fet d’associar aquesta versió amb un motor dièsel i no pas de gasolina no és casual: Skoda sap que no pot competir amb Seat-Cupra o Volkswagen en termes d’esportivitat, i els futurs Tiguan R o Cupra Ateca sí que inclouran mecàniques de gasolina en les variants esportives.

És el primer SUV amb variant RS de la història de la marca

Encara caldrà esperar fins al Saló de l’Automòbil de Paris del mes d’octubre per veure l’aspecte final del Kodiaq RS sense cap mena de camuflatge i saber els preus que aquest model tindrà al nostre mercat.

stats