Indústria
Motor 26/06/2018

Seat vol conquerir el Magreb

Els del Baix Llobregat multipliquen per deu les vendes al Magreb en només sis mesos

Ara Motor
2 min
Seat vol conquerir l’Àfrica

Seat és la punta de llança del grup Volkswagen en la penetració del continent africà. De fet, Seat va inaugurar l'any passat una planta a Relizane (Algèria) on s’acoblen els diversos elements mecànics i estructurals del Seat Ibiza que la marca fabrica a Martorell, però que s’acaba d’ajuntar, muntar i acoblar a Algèria.

La nova planta algeriana ha permès que Seat multipliqui les vendes al país africà, fins al punt de convertir-se en el cinquè mercat més important dels del Baix Llobregat després dels mercats alemany, espanyol, britànic i francès –en aquest ordre– i ha impulsat la marca catalana a ampliar l’activitat a Relizane, on els pròxims mesos també s’acoblaran unitats del León i de l’Arona.

A Relizane també es fabriquen alguns models de Skoda i Volkswagen, en concret els Volkswagen Caddy i Golf i l'Skoda Octavia. Durant el 2017 el grup Volkswagen va fabricar més de 17.000 cotxes a Relizane, 8.000 dels quals eren Seat Ibiza de l'anterior generació fabricats per peces i mòduls a Martorell, enviats per vaixell a Algèria i finalment muntats a la planta de Relizane, operació que ara repetirà Seat amb els Arona i León.

Més enllà de l’obertura de nous mercats, Algèria és una aposta estratègica molt important per a Seat i tot el grup Volkswagen, ja que a ningú se li escapa que Algèria és un gran productor i subministrador de gas natural i que els cotxes de GNC (gas natural comprimit) són la principal aposta alternativa als motors dièsel i gasolina.

Per acabar, Seat ha anunciat que durant els primers sis mesos del 2018 han venut més de 10.000 unitats de l’Ibiza, quan en tot el 2017 es van vendre poc més d’un miler de cotxes Seat. Aquest augment i creixement de la producció la presència a Algèria anirà acompanyada per un augment de les vendes dels seus cotxes als altres països del Magreb, una regió emergent que inclou els països del Marroc i Tunísia que acumula una població total de 86 milions de persones.

stats