Cotxes elèctrics
Motor Novetats 31/12/2022

El Renault 4EVer Trophy és la reinterpretació moderna (i elèctrica) del Quatre Llaunes

Inspirat en el mític model de la marca francesa, aquest nou SUV urbà arribarà al mercat l'any 2025

2 min
Renault 4EVer Trophy

Fa un temps a l'Ara Motor anunciàvem que Renault tenia previst ressucitar el mític Quatre Llaunes en format elèctric, i fins i tot vam parlar d'un cas molt similar però amb el Renault 5. Doncs bé, l'espera ha arribat a la seva fi... o com a mínim ho ha fet en part. I és que la marca francesa ha presentat un prototip anomenat 4EVer Trophy que anticipa el disseny del model 4EVer, nom amb què previsiblement llançarà al mercat un nou SUV inspirat en el disseny del mític 4L.

Com dèiem, l'espera només s'ha acabat en part perquè no serà fins l'any 2025 que aquest nou cotxe arribarà als concessionaris, però el model que ha presentat la marca francesa anticipa els trets de disseny principals que incorporarà el definitiu 4EVer. Així, destaquen per sobre de la resta d'elements la graella frontal rectangular flanquejada per dos grups òptics rodons, els passos de roda quadriculats i la finestra posterior amb forma trapezoidal.

El disseny s'inspira en el del Renault 4L
El prototip equipa una pala a la zona del vidre posterior

Per tal de deixar clar que la versió moderna del Quatre Llaunes arribarà en format SUV, Renault ha equipat el prototip 4EVer amb un portaequipatge per al sostre que integra una roda de recanvi, una pala situada a la finestra posterior, unes rodes amb compressor integrat que permeten modificar la pressió dels pneumàtics i una notable altura lliure a terra. La majoria d'aquests elements no arribaran al 4EVer de producció, però deixen palès que estem davant d'un cotxe d'estil aventurer.

Un SUV no gaire llarg, però sí ample i alt

Desconeixem encara com serà l'interior d'aquest nou model, però és d'esperar una habitabilitat molt bona en comparació amb altres totcamins del segment B gràcies al fet que la seva longitud continguda (4,16 metres) anirà acompanyada per una amplada considerable (1,95 metres) i una altura també important (1,90 metres). El que sí sembla força clar és que el nou Renault 4EVer farà servir la plataforma CMF-BEV desenvolupada específicament per a vehicles elèctrics i que també muntaran els Renault 5 i Nissan Micra.

Equiparà un motor de 100 kW de potència
Està prevista la seva comercialització l'any 2025

A més, tot sembla indicar que aquest nou SUV francès estarà disponible amb un únic motor de 100 kW (136 CV) que anirà alimentat per una bateria d'ions de liti de 42 kWh de capacitat. En qualsevol cas, és d'esperar que la marca ofereixi una bateria més capaç (previsiblement de 52 kWh) amb l'objectiu de superar els 400 quilòmetres d'autonomia.

Finalment, convé destacar que malgrat a la gamma del fabricant francès ja existeixi un SUV específic per al segment B (el Captur), aquesta proposta totalment elèctrica es diferenciarà del seu germà de gamma no només pel seu sistema de propulsió, sinó també pel seu plantejament. Així, es preveu que el nou Quatre Llaunes tingui un caràcter més aventurer del que trobem en el Captur.

stats