Cotxes elèctrics
Motor Novetats 08/02/2021

El Quatre Llaunes també tornarà en format elèctric

El mític 4L serà un dels set vehicles elèctrics -quatre cotxes i tres vehicles comercials- que Renault presentarà en els pròxims cinc anys

1 min
Renault 4L

Després de l’èxit del Renault 5 elèctric, un vehicle que genera una expectació enorme molt abans fins i tot que s’hagi començat a fabricar, la marca francesa prepara ara el retorn en format elèctric d’un altre mite de la seva història, el llegendari 4L, conegut popularment al nostre país com el Quatre Llaunes.

La idea de Luca de Meo, president de Renault, és repetir l’èxit de Fiat amb el 500 o de BMW amb Mini fent tornar antics models llegendaris amb un format modern i les tecnologies actuals, una aposta que ha estat ben acollida pel gran públic. Renault ara comptarà amb l'R5, el 4L i la filial d’alt rendiment Alpine, que es convertirà en una marca independent de vehicles elèctrics.

El 4L original es va fabricar entre els anys 1961 i 1994, i va vendre més de vuit milions d’exemplars a tot el món gràcies a la seva senzillesa i robustesa. Les millors qualitats del Quatre Llaunes eren la seva capacitat en qualsevol registre, cosa que li va servir per convertir-se en un cotxe especialment apreciat al món rural, on va ser una mena de predecessor dels totcamins actuals.

Renault respectarà la història del Quatre Llaunes original i el reinterpretarà amb una imatge moderna i una carrosseria crossover o SUV, i possiblement també disposarà d’una versió comercial amb carrosseria de furgoneta, enfocada al món del repartiment urbà de mercaderies. El nou 4L aprofitarà la plataforma elèctrica CMF-B EV, que estrenarà el nou R5 i que permetrà estalviar bona part dels costos de desenvolupament i producció, podent oferir així un preu final més assequible –entre els 20.000 i els 30.000 euros- per aquest Quatre Llaunes en format elèctric.

stats