Escúter elèctric
Motor Novetats 04/12/2020

Niu MQi+ Sport, un escúter elèctric amb targeta SIM incorporada

L'escúter elèctric xinès explota les possibilitats de connectivitat amb la integració d'una targeta SIM i la seva oferta tecnològica

Ara Motor
2 min
Niu MQi+ Sport, un escúter elèctric amb targeta SIM incorporada

Els vehicles elèctrics enfocats a la mobilitat urbana són cada cop més integrats i tecnològics, però el Niu MQi+ Sport va més enllà a l'integrar una targeta SIM (com la que fem servir en els smartphones) com un component més del vehicle.

Niu MQi+ Sport

Gràcies a aquest sistema, el Niu MQi+ Sport es pot fer servir com un dispositiu associat al telèfon mòbil i mitjançant una apli que podem descarregar-nos a l'smartphone o tauleta controlar remotament l’estat de càrrega de la bateria i la seva localització en temps real, programar l’hora de recàrrega en funció de la tarifa elèctrica o activar l’alarma contra un possible robatori.

Niu MQi+ Sport

A més, aquest escúter elèctric pot actualitzar remotament el seu software gràcies a la targeta SIM integrada (de la companyia Vodafone), i amb la seva ECU o centraleta electrònica integrada aquest ciclomotor pot comprovar cada 5 segons més de 200 punts de diagnòstic de l’estat real del vehicle i avisar si algun sensor detecta alguna incidència, per petita que sigui.

Niu MQi+ Sport

Pel que fa a les especificacions tècniques, cal destacar que el Niu MQi+ Sport és un escúter elèctric amb un motor desenvolupat per Bosch i una autonomia real d’uns 50 quilòmetres en cicles urbans gràcies a les seves bateries de 31 ampers, que són extraïbles i es poden carregar en unes set hores en un punt domèstic (a casa o a la feina).

Entre altres detalls, aquest escúter Niu MQi+ Sport ofereix un sistema de llums automàtiques, port USB, control de creuer i intermitents que s’apaguen automàticament després de completar un gir. El preu final del model, ja disponible en els punts de venda de la marca a Catalunya, el País Valencià i les Balears, és de 1.999 euros, descomptes promocionals i incentius institucionals a banda.

stats