Saló de Ginebra
Motor Novetats 06/03/2019

Nissan IMQ, l’esborrany del nou Qashqai

Nissan presenta el prototip que inspirarà la nova generació del Qashqai

Ara Motor
2 min
Nissan IMQ, l’esborrany del nou Qashqai

El Qashqai és el rei del segment dels totcamins compactes. De fet, Nissan és qui va inventar aquest nínxol de mercat amb el Qashqai, un model que s’ha convertit en el líder del mercat i el referent estètic, mecànic i tecnològic del segment que més ha crescut -i que més es preveu que segueixi creixent- durant els pròxims anys.

Nissam IMQ

El Nissan IMQ no és ben bé el nou Qashqai: és un prototip conceptual que avança les línies mestres del disseny del nou Qashqai, que en breu arribarà a la tercera generació del model. Aquest nou IMQ és un cotxe híbrid que estrena el sistema e-Power de nova fornada de Nissan, una aposta mecànica que marida motor convencional de gasolina i dos motors elèctrics (un sobre cada eix) per obtenir una potència total combinada de 340 CV i 700 Nm de parell sobre una plataforma de tracció integral a les quatre rodes.

Detall grups òptics Nissan IMQ

Aquest esborrany del Qashqai també incorpora un sistema de conducció semiautònoma ProPilot capaç d’interpretar senyals de trànsit, detectar el trànsit o analitzar l’estat del paviment sobre el qual se circula, i tamvé d'adequar la velocitat, mantenir-se dins del carril i circular de manera gairebé autònoma.

Detall llandes i passos roda del Nissan IMQ

Però el més espectacular d’aquest IMQ és el seu disseny geomètric, racional i futurista, caracteritzat per unes nervadures laterals molt marcades que emfatitzen la personalitat del prototip, associat a unes espectaculars llandes de 22 polzades que aporten una dosi dinàmica a un conjunt molt treballat.

Obertura portes Nissan IMQ

Una de les novetats estètiques més radicals del prototip japonès és el sistema d’obertura inversa de les seves portes, que permeten prescindir del pilar central i permeten un accés més senzill i ample a un habitacle que homologa quatre places dividides per un túnel de transmissió que separa els interiors en dues meitats simètriques.

Interior Nissan IMQ

El quadre de comandaments del prototip de Nissan també és totalment digital, i hi destaca una gran pantalla que fa les funcions de sistema d’infoentreteniment i quadre d’instruments i informació que mesura 84 centímetres.

Quadre comandaments Nissan IMQ

Desgraciadament aquest IMQ és només un exercici de disseny que avança solucions estètiques que introduirà la nova generació del Qashqai, però alguns dels plantejaments més radicals del cotxe no veuran la llum en la configuració definitiva del cotxe.

stats