Indústria
Motor Novetats 14/03/2021

Mitsubishi fabricarà cotxes a les plantes europees de Renault

Amb aquest moviment la marca japonesa vol assentar la seva gamma al Vell Continent

2 min
Mitsubishi L200

Tot i que en el repartiment global del mercat mundial entre els membres de l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi els francesos es quedaven com a marca de referència a Europa, mentre que les japoneses ho feien a Amèrica, Àsia i Oceania, Mitsubishi ha anunciat que fabricarà models a les plantes europees de Renault aprofitant les sinergies i l'ús de motors, plataformes i mecàniques compartides entre els membres de l’aliança franco-japonesa.

Amb aquest moviment Renault també s’assegura més torns de treball per als seus treballadors, i evita així la pèrdua de més llocs de treball. Els cotxes de Mitsubishi es començaran a fabricar a les fàbriques europees de Renault a partir del 2023 i, segons anuncia la marca dels tres diamants, “Mitsubishi mantindrà la seva personalitat i el seu ADN” encara que els models parteixin de la mateixa base mecànica i tecnològica que Renault.

I és que diverses factories franceses estan en el punt de mira de la cúpula del grup Renault a causa de la seva escassa productivitat i baix marge d’operació i benefici, com ara les plantes de Dieppe, Flins, Choisy-le-Roi o Caudan. El govern i els sindicats francesos pressionen Renault per mantenir els llocs de treball per poder accedir a les ajudes i suport de l’executiu francès per a la reconstrucció industrial i econòmica després de la pandèmia, i al procés de renovació i electrificació de la marca del rombe.

Aquest pla, que té el vistiplau i el suport de Luca de Meo, CEO del grup Renault, permetrà que Mitsubishi no desaparegui del mercat europeu, tot i que els últims anys la seva quota de mercat ha estat cada cop més testimonial, sobretot després que el Montero o Pajero ja no es fabriqui. Amb tot, Mitsubishi manté dos models que tenen bons índexs de vendes a Europa, com són el SUV petit d’accés ASX i el familiar Outlander, sobretot en la seva versió híbrida endollable i que tant ens va agradar quan el vam poder provar ara fa un parell d’anys.

stats