Novetats
Motor Novetats 12/12/2017

McLaren Senna, el millor homenatge pòstum

Els de Woking bategen el seu darrer superesportiu amb el nom del seu llegendari pilot

Ara Motor
2 min
McLaren Senna, el millor homenatge pòstum

McLaren l’ha presentat com el millor cotxe que han fabricat mai –comptant el mític McLaren F1 de 1992. I han volgut donar un nom a l’altura del millor cotxe batejant-lo amb el nom d’Ayrton Senna, possiblement un dels millors pilots de la història de l’automobilisme.

McLaren Senna

El McLaren Senna utilitza el motor V8 de 4 litres de cilindrada que ja coneixem del 720S i el porta fins als 800 CV de potència; això fa del Senna el McLaren de carrer més potent mai fabricat. Però el Senna no és tot potència: els enginyers de McLaren han intentat alleugerir al màxim el xassís monocasc i els molts elements compartits amb el 720S amb l’ús massiu de fibra de carboni, alumini, titani i altres elements lleugers per homologar un pes de tan sols 1.198 quilos.

McLaren Senna Interior

Estèticament, la nova creació de McLaren és espectacular, però més enllà de les seves línies suggerents, el Senna és funcional, ja que disposa d’un sistema d’aerodinàmica activa que gestionen la càrrega arodinàmica i les necessitats de tracció en funció de les necessitats del vehicle. El resultat és una estètica radical, però pensada per mantenir aquest McLaren Senna pràcticament adherit a l’asfalt.

McLaren Senna

Els de Woking només fabricaran 500 unitats del Senna, a un preu de 850.000 euros cadascuna. Un preu prohibitiu per a la majoria de butxaques que no farà que totes les unitats es reservin en molt poc temps.

stats