Motor 26/10/2016

Mazda Mx-5 Speedster Evolution, herència de Chapman

Mazda presenta un Mx-5 alleugerit de cara al Saló de Las vegas

Ara Motor
1 min
Mazda Mx-5 Speedster Evolution, herència de Chapman

Mazda sap que el seu Mx-5 és una llegenda de la indústria de l’automòbil per mèrits propis. El roadster biplaça japonès s'ha guanyat una gran reputació gràcies a les prestacions però sobretot a les sensacions que regala el petit Mx-5, i que l'ha convertit en referència d'un segment tradicionalment britànic.

Mazda Mx-5 Speedster Evolution

Però la marca d'Hiroshima ha volgut un pas més enllà i presentar una versió encara més esportiva i ràpida de cara al Saló de Las Vegas. L'ús dels motors atmosfèrics és una de les senyals d'identitat de Mazda en general, i potenciar motors atmosfèrics (tot i que tecològicament possible) no és necessàriament la millor idea per millorar el rendiment dels Mx-5.

Colin Chapman, l'històric enginyer de Lotus, defensava la importància de fabricar cotxes lleugers, filosofia que a Mazda han fet seva amb aquest Mx-5 Speedster Evolution, que pesa només 907 quilos, 160 menys que els Mx-5 Roadster convencionals.

Mx-5 RF

Tot i que els d'Hiroshima no han confirmat que el Mx-5 Speedster Evolution arribi mai a la producció, han presentat el Mx-5 RF (que presenta com novetat la possibilitat de muntar un sostre dur retràctil), que manté la mateixa oferta mecànica que el model convencional i que sí arribarà al mercat durant 2017.

stats