Fiabilitat
Motor Novetats 18/02/2019

Les marques de cotxe més fiables del 2019

La consultora nord-americana JD Power constata que Lexus, Toyota i Porsche són les marques més ben valorades

Ara Motor
2 min
Les marques de cotxe més fiables de 2019

Un any més la consultora nord-americana JD Power ha fet públic el seu informe anual que estudia la fiabilitat dels cotxes a la venda al mercat nord-americà. Per vuitè any consecutiu Lexus encapçala el rànquing de les marques més ben valorades, mentre que Fiat i Land Rover tanquen la classificació com les marques menys fiables del mercat, segons aquest estudi.

L’anàlisi de JD Power es basa en una mostra feta durant els mesos d’octubre i desembre del 2018 sobre 32.952 conductors que han analitzat 177 possibles problemes de diversa gravetat en vehicles amb fins a tres anys d’antiguitat.

La primera conclusió de l’informe és que els cotxes són cada cop més segurs i fiables (han millorat un 4% de mitjana la seva fiabilitat respecte al 2018), i que les averies o incidències més freqüents no són rellevants per al funcionament del vehicle, ja que es concentren en apartats electrònics com ara el control per veu, el funcionament del navegador i el desgast prematur de les bateries, entre d'altres.

Rànquing JD Power

La marca més fiable de l’any segons l’estudi de JD Power ha sigut Toyota, amb una puntuació de 106 punts d’incidències detectades sobre cada 100 vehicles, seguida de Porsche i Toyota, amb 108 punts. Entre altres punts, sorprèn que marques generalistes com Buick, Kia i Hyundai obtinguin millors resultats que marques ‘premium’ com Mercedes-Benz i marques amb fama de ser molt fiables, com les japoneses Honda i Mitsubishi.

Entre les menys fiables destaca Fiat, que tanca la classificació amb 249 punts d’incidències per cada 100 vehicles analitzats, i sorprèn la mala qualificació de marques d’alt valor afegit com ara Land Rover i Volvo, amb 221 i 204 punts, respectivament.

stats