Combustibles sostenibles
Motor Novetats 17/06/2021

Koenigsegg apostarà pel Vulcanol per reduir les seves emissions

Aquest combustible ecològic i sostenible s’extreu dels volcans semiactius i permet mantenir les mecàniques de combustió

1 min
Koenigsegg Gemera

El Vulcanol és un combustible ecològic que s’obté mitjançant la captura del diòxid de carboni fossilitzat que alliberen els volcans semiactius i l’energia elèctrica obtinguda per la mateixa activitat geotèrmica dels volcans per obtenir un metanol mitjançant un procés d’hidròlisi en un procés més sostenible i amb menys emrempta ecològica que l'extracció i processament del petroli o el gas natural.

El metanol obtingut, anomenat Vulcanol, és un combustible fòssil un 90% menys contaminant que la gasolina convencional. A més, aquest combustible alternatiu no conté les temudes partícules contaminants pròpies del petroli, les quals han fet posar en el punt de mira molts motors dièsel i de gasolina els últims anys, especialment pel que fa als òxids de nitrogen (NOx) o altres elements com el sofre. De moment aquesta tecnologia ja s’està implementant a Islàndia, un país ric en recursos volcànics i que és pioner en la conversió del diòxid de carboni fòssil en metanol o Vulcanol.

Els suecs de Koenigsegg, un fabricant de vehicles esportius de gamma molt alta i preu prohibitiu, han anunciat que els seus nous cotxes, com l’espectacular Gemera, ja poden funcionar fent servei del Vulcanol, tal com afirma el president i fundador de la marca, Christian Von Koenigsegg, en una entrevista a Bloomberg. A més, l’empresari suec de 48 anys també ha anunciat que la producció de Koenigsegg passarà de les 35 unitats anuals actuals a alguns centenars, sense abandonar la producció artesanal –tots els cotxes es fabriquen a mà– i intentant generar com menys impacte ambiental millor.

stats