SUV híbrid
Motor Novetats 01/09/2020

Kia presenta el Sorento híbrid endollable, un gegant amb consciència ecològica

Aquest és el primer SUV gran endollable de la marca coreana, que vol consolidar el Sorento entre els millors totcamins del mercat

Ara Motor
2 min
Kia presenta el Sorenot híbrid endollable, un gegant amb consciència ecològica

Tot i que ja fa mesos que coneixem el nou Kia Sorento, els coreans encara no havien presentat la versió estrella del seu SUV de set places. Fins ara. El nou Kia Sorento PHEV, plug-in o híbrid endollable (escolliu la terminologia que més us agradi, ja que totes tres expressions volen dir el mateix) és un totcamí ecològic de 265 CV que arribarà al nostre mercat durant el primer semestre del 2021.

Tot i que estèticament aquest Sorento plug-in o híbrid endollable no té cap diferència amb la resta de la gamma, Kia sí que hi ha introduït un quadre d’instruments digital redissenyat amb més gràfics i funcions específiques d’un model endollable, i una nova aplicació que actua sobre el navegador indicant els punts de càrrega més pròxims a la seva ubicació en cada moment.

Kia Sorento PHEV

Mecànicament el Sorento PHEV marida un motor gasolina 1.6 T-GDi de 180 CV amb un propulsor elèctric de 66,9 kW (equivalents als 90 CV convencionals) per obtenir la potència màxima combinada de 265 CV i 304 Nm de parell, gestionats per un canvi automàtic de sis velocitats i una plataforma de tracció total.

Interior Kia Sorento PHEV

Les bateries de liti de 13,8 kWh de capacitat ofereixen una autonomia en mode elèctric encara per confirmar, però la seva ubicació en la part baixa del vehicle permet que l’habitacle segueixi oferint espai per a set ocupants i un maleter amb uns magnífics 808 l de capacitat.

Kia Sorento PHEV

Aquest no serà el primer híbrid (HEV) del nou Sorento, però sí el primer híbrid endollable (PHEV) del SUV coreà. Tenint en compte que els Sorento híbrids tradicionals (no endollables) tenen un preu de venda que oscil·la entre els 48.000 i els 58.000 euros, podem imaginar que aquest nou Sorento híbrid endollable tindrà un preu encara més alt, probablement al voltant dels 65.000 euros. A canvi Kia ofereix un dels millors totcamins híbrids endollables del segment en aquest moment, amb una garantia de 7 anys o 150.000 quilòmetres.

stats