Opinió
Motor Novetats 20/01/2022

Jeremy Clarkson critica el Cupra Formentor

El popular presentador britànic inclou el CUV de Martorell entre els pitjors cotxes de l’any

2 min
Cupra Formentor VZ5

Jeremy Clarkson és, sense cap mena de dubte, el periodista de motor més mediàtic del món. I és que el popular periodista anglès de 61 anys es va convertir en una celebritat gràcies a haver estat el presentador del programa televisiu Top Gear a la BBC entre els anys 2002 i 2015 amb els seus inseparables companys Richard Hammond i James May, per seguir amb un format similar amb el programa The Gran Tour a la plataforma televisiva Amazon Prime. Però a banda de les seves intervencions televisives, Clarkson també ha seguit escrivint en una columna setmanal al The Sunday Times, on publica algunes de les proves de cotxes que encara fa.

Precisament ha estat en aquest diari anglès on els companys de Clarkson han recollit els cinc pitjors cotxes que ha provat al llarg de 2021, un llistat polèmic (com no podria ser de cap altra manera venint del gran Jeremy Clarkson) on figuren cotxes com el Genesis GV80, el Jeep Renegade Trailhawk 4xe, el Mercedes-Benz Classe S, el Land Rover Defender o el Cupra Formentor.

Clarkson argumenta i exposa els seus motius per considerar que tots aquests cotxes no estan a l'altura que ell esperaria, però cal deixar ben clar que no deixa de ser una columna d’opinió del periodista britànic, i no pas una certesa absoluta basada en evidències científiques. De fet, el nou Cupra Formentor és un dels cotxes més venuts de l’any al nostre mercat i una autèntica revelació, ja que ha ajudat a impulsar la marca Cupra i a consolidar les vendes de vehicles híbrids endollables o PHEV dins del grup.

Els arguments que utilitza Jeremy Clarkson per incloure el Formentor entre els pitjors cotxes de l’any –que ell ha provat– es basen en la premissa que aquest CUV o SUV cupè és un cotxe "avorrit". De fet, l’anglès diu que “es va avorrir moltíssim en un trajecte per autopista amb el Cupra Formentor”, alhora que afirma que no se li va acudir activar el sistema de tracció integral del cotxe, ja que “no és d’aquells cotxes que un s’espera omplir amb pinso per a porcs i embrutar-lo de fang”. En la seva columna, Clarkson resumeix que el nou Cupra Formentor és un cotxe que “sembla fet per a cap objectiu en concret”, una forma més o menys directa de dir que aquest és un cotxe amb poc caràcter.

No és el primer cop que Clarkson escriu una crítica a un vehicle fet a Martorell. De fet, ara fa set anys el periodista anglès va escriure una columna incendiària contra el Seat León X-perience, la versió elevada del León de l’anterior generació i precedent immediat de l’actual Cupra Formentor. En aquella ocasió Jeremy Clarkson va atacar directament Espanya al considerar que mai es compraria un cotxe fet en un país “que es matava a trets fa quatre dies, es dedica a clavar ganivetades a les vaques” i “només és bo pescant a Cornualla”. 

En aquella ocasió els comentaris de Clarkson van aixecar polseguera entre diversos mitjans de comunicació espanyols i fins i tot van provocar la resposta de l’ambaixada espanyola a Londres, una reacció possiblement forassenyada. I és que la polèmica i els comentaris més o menys graciosos amb un to irònic i despectiu són marca de la casa de Clarkson, un periodista únic i especial en tots els sentits.

stats