Prototip elèctric
Motor  /  Novetats 19/09/2017

Infiniti Prototype 9, un cotxe dels anys 40 amb tecnologia del segle XXI

La marca nipona juga a reinterpretar la història creant un prototip que evoca els cotxes de carreres dels anys 40 del segle passat

Ara Motor
2 min
Infinity Prototype 9, un cotxe dels anys 40 amb tecnologia del segle XXI

El Prototype 9 és un model d’exhibició que la marca nipona ha presentat al concurs d’elegància de Pebble Beach, a Califòrnia. Infiniti, la divisió de luxe de Nissan, ha volgut jugar amb la història i imaginar com hauria sigut un cotxe de carreres japonès dels anys 30 i 40, una època en la qual el País del Sol Naixent encara no era competitiu en les principals curses de motor -de fet, ni tan sols participava en els principals esdeveniments d’aquells anys-.

El Prototype 9 és realment bonic

Però el que fa especialment interessant el Prototype 9 és el seu motor elèctric, que molt probablement equiparà la propera generació del Nissan Leaf. Infiniti assegura que el motor elèctric del Prototype 9 té una potència d’uns 148 CV, un parell de 236 Nm, és capaç d’impulsar el monoplaça de 0 a 100 en 5,5 segons i té una velocitat punta de 168 km/h.

Prototype 9

Gràcies a l’ús de materials moderns lleugers (alumini i fibres de carboni) el Prototype 9 només pesa 890 quilos, però les seves bateries de 30 kWh només permeten una autonomia d’uns 20 minuts circulant a fons per un circuit de carreres.

El Prototype 9 ha estat fabricat a mà

Malauradament aquest exercici de reinterpretació i fantasia històrica no arribarà mai a la producció en sèrie, tot i que el seu disseny ha rebut crítiques molt positives i ha sabut focalitzar l’admiració d’aficionats d’arreu del planeta.

stats