Motor Novetats 02/08/2021

ID.8, el futur SUV elèctric i familiar de Volkswagen

La marca de la Baixa Saxònia anuncia un nou totcamí elèctric i familiar que s’anomenarà ID.8

2 min
Volkswagen ID.6

L’ofensiva elèctrica de Volkswagen no s’atura, i ara li toca el torn al flamant ID.8, el pròxim vehicle elèctric de zero emissions que fabricarà la marca de Wolfsburg, seguint l’estela dels actuals ID.3 i ID.4. L’objectiu de Volkswagen és convertir-se en el primer fabricant mundial de cotxes elèctrics l’any 2025, i el proper punt del full de ruta dels alemanys passa per aquest totcamí elèctric de tall familiar que vindrà a ser l’equivalent de zero emissions de l’actual Audi Q7.

El futur Volkswagen ID.8 serà un totcamí de més de cinc metres de llarg, dos metres d’ample i una batalla o distància entre eixos de tres metres, cosa que permetrà prou espai a l’interior per oferir set places i un bon maleter. Aquest serà el pinacle de l’oferta elèctrica de Volkswagen, i es posicionarà per sobre de l’ID.6, un totcamí fabricat a la Xina i pensat per al públic xinès que no arribarà a Europa. En canvi, és molt possible que l’ID.8 sí que es fabriqui a Europa i es comercialitzi al Vell Continent.

El Volkswagen ID.6 no es comercialitzarà a Europa

Un cotxe d’aquestes dimensions de ben segur oferirà versions amb dos motors elèctrics (un sobre cada eix) i tracció integral amb potències superiors als 300 CV, i bateries de grans dimensions, amb capacitats de 77 o 90 kWh per oferir suficient autonomia a un conjunt d’aquestes dimensions i pes.

Els alemanys no han publicat cap altra xifra o dada referent a aquest SUV elèctric de tall familiar, més enllà de la seva intenció que sigui una realitat abans del 2025. Presumiblement serà un totcamí car (amb un preu superior al dels ID.4 actuals) i una estètica no gaire diferent de la de la resta de models de la gamma ID, que ocuparà el lloc que actualment ocupa el Touareg en la família dels SUV dels de Wolfsburg.

stats