Cotxe solar
Motor 24/08/2019

Hyundai estrena el seu primer cotxe amb energia solar

El Sonata Hybrid, que no es vendrà a Europa, utilitza un sostre solar per carregar les bateries

Ara Motor
1 min
Hyundai estrena el seu primer cotxe amb energia solar

Els cotxes solars no són una quimera. Hyundai ja ha presentat oficialment el Sonata Hybrid, un cotxe híbrid amb plaques solars integrades al sostre que li permeten recuperar entre el 30% i el 60% de la càrrega de les bateries del cotxe sense haver d’endollar el cotxe a la xarxa elèctrica.

Les plaques solars li permeten carregar les bateries

Les plaques solars del sostre, muntades sobre la carrosseria mitjançant una base de silicona, permeten que el cotxe pugui recórrer uns 1.300 quilòmetres anuals extra, i poden alimentar les bateries del Sonata Hybrid fins i tot quan aquest està en moviment.

Més enllà de les plaques solars, el Sonata Hybrid funciona com qualsevol altre cotxe híbrid, amb un motor de gasolina 2.0 de cicle Atkinson i un propulsor elèctric associat a unes bateries de liti convencionals.

Hyundai no ha fet públic el preu del Sonata Hybrid, que probablement se situarà entre els 35.000 i els 40.000 euros, tot i que no s’arribarà a vendre a Europa. I és que la matriu coreana Kia-Hyundai té altres plans, i probablement arribarà un cotxe solar al Vell Continent durant el 2020, però sobre un totcamí, i possiblement l’escollit finalment serà el Kia Niro o el Hyundai Ioniq, els dos cotxes híbrids més venuts del grup coreà a Europa.

stats