Cotxe elèctric
Motor Novetats 13/05/2022

El grup Volkswagen ressuscita Scout, ara en format elèctric

Volkswagen fabricarà un nou SUV i una camioneta totalment elèctrics sota el nom comercial Scout, una filial amb molt de recorregut històric dins del grup

2 min
Render del primer SUV de la filial Scout

Volkswagen fabricarà un SUV elèctric i una camioneta o pickup també totalment elèctrica sota el nom comercial Scout, recuperant així una denominació històrica dins del grup que s'ha fet servir en diferents escenaris de la seva història. Durant els anys 60, 70 i 80 del segle passat Scout va ser un fabricant molt popular als Estats Units especialitzat en la fabricació de tractors, camionetes i altres vehicles de treball dels espais rurals dels Estats Units.

International Harvester Scout II de l'any 1976

Aquesta nova marca, ara reconvertida en vehicles de zero emissions amb qualitats fora de l’asfalt, s’orientarà especialment al mercat nord-americà i complementarà l’oferta de la família ID, els vehicles elèctrics de Volkswagen més orientats a un públic urbà i cosmopolita. De fet, la nova divisió de totterrenys elèctrics de la marca alemanya ha de ser una alternativa real als Jeep totalment elèctrics que ja existeixen i que se seguiran desenvolupant, així com alternatives a les versions elèctriques dels Ford Bronco o Mercedes Classe G, entre altres.

La nova marca Scout servirà com a “palanca i oportunitat de mercat als Estats Units i Canadà”, en paraules del CEO de Volkswagen Herbert Diess. Aquesta nova filial o submarca dins de Volkswagen té com a objectiu apuntar a un públic un punt més aspiracional i permetre millorar la rendibilitat dels models elèctrics de Volkswagen al mercat nord-americà, on aspira arribar a una quota del 10% del mercat en un futur no massa llunyà. Aquest és un aspecte important, ja que Volkswagen no ha confirmat la data de llançament dels nous Scouts, però l’entorn de la marca apunta que els primers models es podrien començar a fabricar abans de 2026.

stats