Novetats cotxes
Motor  /  Novetats 20/06/2021

Genesis G70 Shooting Brake: a l’assalt d’Europa

La filial de luxe del grup Kia-Hyundai anuncia l’arribada de la seva berlina estrella al Vell Continent

2 min
Genesis G70 Shooting Brake

Tot i que el segment de les berlines cada cop suma menys vendes en el còmput global europeu a causa de la irrupció estelar dels SUV durant els últims anys, els fabricants prèmium europeus com BMW, Audi, Mercedes-Benz, Jaguar o Volvo segueixen oferint productes en aquest mercat, en el qual s’hi juguen alguna cosa més que el lideratge en volum de vendes. I és que les berlines de representació són encara avui la màxima expressió del savoir faire dels grans fabricants europeus, on es disputen part del seu prestigi i popularitat entre els aficionats al motor i la premsa especialitzada.

Ara tots ells hauran d’estar atents a un nou competidor arribat de Corea, anomenat Genesis G70 Shooting Brake. Genesis és la filial de luxe o aspiracional del grup Kia-Hyundai, i vol arribar allà on les marques generalistes del grup no han pogut: intentar posar en entredit l’hegemonia europea en el segment de les berlines de representació.

Genesis G70 Shooting Brake
Genesis G70 Shooting Brake
Genesis G70 Shooting Brake

Per fer-ho, el G70 Shooting Brake suma tots els actius que el comprador europeu espera: carrosseria familiar, break o shooting brake, potència sota el pedal de l’accelerador, una gran càrrega tecnològica i elevat grau de confort un cop en marxa. El nou G70 Shooting Brake fa 4,68 metres de llarg, 1,87 d’ample i només 1,40 d’alt, i presenta una bona batalla o distància entre eixos de 2,83 metres, que ha de permetre un bon espai per als ocupants de les places posteriors.

Mecànicament, aquest G70 Shooting Brake farà servir motors de combustió dièsel i gasolina. Pel que fa al dièsel, el G70 Shooting Brake utilitzarà el motor 2.2 CRDi d’origen Kia-Hyundai, i les mecàniques gasolina comptaran amb motors de quatre cilindres en línia i de sis cilindres en V o V6, si ho preferiu. Per acabar, encara és aviat per saber quin serà el preu de venda d'aquesta berlina familiar i esportiva, però tot indica que les versions bàsiques tindran un preu d'accés a la gamma al voltant dels 55.000 euros.

stats