Novetats
Motor Novetats 14/06/2021

Ford ja ven més Mustang elèctrics que de combustió

Durant els primers cinc mesos de l’any ha fabricat més Mustang Mach-e de zero emissions que no pas Mustang amb motor de gasolina

1 min
Ford Mustang Mach-e

Si hi ha un cotxe que resumeix la filosofia automobilística americana a la perfecció probablement és el Mustang, l’esportiu més venut de la història, gairebé sempre associat al llegendari motor V8 de Ford, per bé que darrerament també fa servir motors de quatre cilindres EcoBoost.

Poc ens pensàvem, però, que el nou Mustang Mach-e, un totcamí elèctric que aprofita el nom del mític muscle car americà però que poc més el relaciona amb la saga Mustang, superaria en vendes i unitats fabricades el mític Mustang durant els primers cinc mesos de l’any. Segons ha anunciat Ford, entre l’1 de gener i l’1 de juny s’han fabricat 26.089 Mustangs de gasolina per 27.816 Mustang Mach-e elèctrics.

Aquest canvi de paradigma es deu a la gran acollida comercial que està tenint el model, que en alguns mercats importants com Noruega -el país nòrdic és el líder destacat dels cotxes elèctrics a tot el món- lidera el mercat amb mà de ferro: més del 60% de cotxes nous venuts a Noruega el mes passat van ser Mustang Mach-e.

La demanda d'aquest model és tan alta que fins i tot ha sorprès a la mateixa marca, de manera que la planta mexicana de Cuautitlán no dona a l’abast per cobrir els encàrrecs. Per solucionar el coll d'ampolla de la seva cadena de producció, Ford ha anunciat que obrirà una nova línia de fabricació del Mustang Mach-e a la ciutat xinesa de Changan orientada a cobrir la creixent demanda del mercat asiàtic.

stats