Motor Novetats 21/04/2021

Ford Evos: el successor del Mondeo ja és aquí

La marca de l’oval presenta el seu nou totcamí de tall familiar, un model destinat a ser el successor del Mondeo tal com l’hem conegut fins ara

2 min
Ford Evos

Les berlines ja no estan de moda i cada cop es venen menys, davant l’ofensiva dels SUV i crossovers, vehicles elevats que han aconseguit el gran favor del públic. De fet, Ford ja va anunciar que el Mondeo desapareixerà de la seva gamma a partir del mes de març del 2022, cosa que genera dubtes sobre el futur de la planta d’Almussafes, l’espai on Ford fabrica actualment el Mondeo.

Paral·lelament, Ford ha presentat a Xangai el nou Evos, un crossover o totcamí destinat a omplir l’espai comercial que generalment ocupaven les berlines familiars i que segueix l’exemple del Citroën C5 X, un altre model que evoluciona del format berlina a un format crossover o totcamí per encaixar millor entre les preferències del gran públic.

L’Evos és un SUV o crossover d’estil cupè, amb una estètica futurista i aventurera, dominada per uns grups òptics davanters i una calandra que reben una forta influència estilística del Mustang Mach-e, que vam poder conèixer en primera persona ara fa algunes setmanes. 

Però l’element més sorprenent i innovador del Ford Evos cal buscar-lo en el seu interior, ja que disposa d'una gran pantalla central horitzontal de més d’un metre de llarg que fa les funcions de quadre d’instruments, navegador, pantalla central i auxiliar amb resolució 4K i que farà servir el sistema d’infoentreteniment SYNC+ 2.0, amb un nou sistema d’intel·ligència artificial i connexió permanent a la xarxa que permetrà sumar noves funcionalitats i aplicacions a distància i sense fil. A més, el nou Ford Evos també fa servir un nou sistema d’assistència a la conducció autònoma de nivell 2 sobre 5 i que presumeix de ser fins i tot millor que l’Autopilot de Tesla. 

Interior Ford Evos

Aquest nou Ford Evos es fabricarà a la Xina, fruit d’un acord de joint venture entre Ford i el fabricant local Changan, i en principi només es distribuirà al gegant asiàtic. Encara està per confirmar oficialment si finalment l’Evos farà el salt a altres mercats, inclòs el nostre, tot i que diverses fonts apunten en aquesta direcció. 

stats