Vendes cotxes
Motor Novetats 27/04/2022

Ford deixarà de fabricar el Fiesta de tres portes

La marca nord-americana retirarà de l'oferta comercial aquesta carrosseria compacta

2 min
2021 FORD FIESTA

Quaranta-sis anys després de la seva presentació, el Ford Fiesta de tres portes deixarà d’existir després d’aquest estiu. I és que la marca nord-americana ha decidit no donar continuïtat a la carrosseria més compacta del seu utilitari, ja que les vendes han caigut en picat els darrers anys i la companyia prefereix centrar esforços i recursos en altres models amb més demanda, com ara el mateix Fiesta de cinc portes o especialment el Puma, el SUV derivat de la mateixa plataforma del Fiesta i que està conquerint l’espai del seu germà de gamma.

De fet, Ford era un dels darrers fabricants en oferir una carrosseria de tres portes i d’estil més esportiu i juvenil en la seva gamma. A tall d’exemple, el Seat Ibiza ja va deixar d’oferir carrosseries de tres portes fa alguns anys, aprofitant el canvi de generació de l’actual model. El Fiesta encara manté carrosseries de tres portes, especialment en les versions ST, més prestacionals i esportives, que deixaran d’oferir-se després de l’estiu.

El cas del Ford Fiesta és paradigmàtic i força simptomàtic de l’estat de la indústria automobilística europea i les tendències dels compradors, ja que els vehicles utilitaris han perdut moltíssima força i vendes els darrers anys. A tall d’exemple, Ford va vendre més de 270.000 unitats del Fiesta l’any 2018 a Europa, per les poc més de 8.000 unitats (sí, ho heu llegit bé) que porta venudes en els primers tres mesos de l’any 2022. Una realitat que no s’explica –només– pel procés de transició i electrificació del parc automobilístic europeu i que fa que les marques apostin cada cop més pels vehicles crossover o SUV, valors segurs amb molta més incidència en el mercat.

stats