Cotxe elèctric
Motor Novetats 18/01/2022

El Fiat Panda es convertirà en un cotxe elèctric assequible

Oliver François, CEO de Fiat, anuncia canvis per a aquest popular vehicle

2 min
Fiat Concept Centoventi

El futur del Fiat Panda passa per l’electrificació total de la seva gamma. Així ho ha confirmat el CEO de la marca, el francès Oliver François, que Fiat tindrà “una gamma de cotxes elèctrics assequibles”.

De fet, aquesta decisió no és cap gran sorpresa. No fa gaires mesos ja vam provar el nou 500 elèctric o 500e, un vehicle urbà i elèctric –en aquest cas no tan assequible i sí molt més aspiracional– que està tenint una bona acollida comercial tot i el seu preu. El següent pas serà la presentació del nou Panda, un cotxe basat en el prototip Centoventi presentat ara fa gairebé tres anys a Ginebra i que apuntalarà l’oferta elèctrica de la marca italiana amb un producte pràctic i molt més assequible.

La viabilitat del projecte del nou Panda elèctric és resultat de la integració de Fiat dins del grup Stellantis, que ara permetrà als italians compartir els costos de desenvolupament i disseny d’un model nou que a més aprofitarà la base mecànica i tecnològica de la plataforma elèctrica CMP provinent de Peugeot-Citroën. Tot i que encara no hi ha cap certesa sobre la seva potència o el paquet de bateries que farà servir, les primeres informacions apunten a una autonomia elèctrica al voltant dels 300 quilòmetres.

El pla de Fiat amb aquest nou model és posicionar-lo al mercat amb un preu de venda inferior a 20.000 euros, i podria tenir una variant més elevada o crossover amb un preu una mica superior, tal com passa en altres models de la competència. D’aquesta manera, Fiat podria cobrir també l’espai del segment dels SUV-B o totcamins urbans, un mercat que no ha parat de créixer els darrers anys.

stats