SUV esportiu
Motor Novetats 05/02/2021

Cupra anuncia el Formentor VZ5, un SUV d’altes prestacions

El 22 de febrer Cupra presentarà el Formentor VZ5, la versió més espectacular del SUV esportiu català i que podria arribar als 400 CV

2 min
Cupra Formentor VZ5

Ja fa mesos que corren rumors d’un possible Cupra Formentor que havia d’aprofitar el motor de 5 cilindres dels Audi RS associat a un canvi automàtic DSG de doble embragatge i tracció integral 4Drive. Després de mesos i rumors, Cupra finalment ha confirmat la data de presentació del nou Formentor VZ5, el model més prestacional de la marca del Baix Llobregat i que farà servir el potent motor gasolina 2.5 de cinc cilindres en línia que ja utilitza l’Audi RSQ3, per exemple.

Aquest Formentor VZ5, anomenat amb aquest cognom per la paraula castellana ‘veloz’ i el número 5 en referència als cilindres del model, podria arribar als 400 CV de potència, amb la qual cosa se situaria just a la mateixa alçada que l’Audi RSQ3, tot i que el més normal i lògic des d’un punt de vista empresarial seria limitar la potència del Formentor VZ5 a 370 o 380 CV per evitar fer massa ombra a l’Audi RSQ3, model que sempre s’ha de posicionar per sobre dels Cupra.

Gràcies a aquest nou motor, el Cupra Formentor VZ5 arribarà a una velocitat màxima limitada de 250 km/h i podrà accelerar de 0 a 100 en 4,5 segons, a banda d’oferir un so únic. El que no sabem encara és si aquest model, que es presentarà el 22 de febrer coincidint amb el tercer aniversari de Cupra com a marca independent, es fabricarà en sèrie o respondrà a alguna edició limitada a alguns centenars d’unitats, per augmentar el valor del cotxe i evitar carregar excessivament els límits d’emissions exigits per la UE.

Sigui com sigui, el nou Cupra Formentor VZ5 serà el nou topall de la gamma Formentor, que ja compta amb una versió VZ de 310 CV i tracció integral, a més de les versions híbrides endollables o PHEV de 204 i 245 CV, i les versions d’accés dièsel i gasolina de 150 CV i tracció davantera.

stats