SUV esportiu
Motor Novetats 25/01/2021

ABT eleva el Cupra Formentor fins als 370 CV

El preparador alemany presenta un paquet específic del Formentor, un dels millors SUV esportius de l’any

2 min
Cupra Formentor ABT

Tot i que no és el primer cop que ABT treballa sobre la base d’un model de Cupra (o de Seat), i en tenim exemples com els Cupra Ateca o el ja descatalogat Seat León Cupra ST, la nova preparació que ABT ha presentat aprofitant la base del Cupra Formentor representa un dels millors paquets de preparació i millora del SUV esportiu català, a l’espera del futur Cupra Formentor VZ amb motor de cinc cilindres en línia i uns 400 CV de potència que podria arribar en algun moment del 2021 o el 2022.

El model sobre el qual treballa ABT és l’actual Formentor VZ amb motor 2.0 TSI de 300 CV, que millora gràcies a la reprogramació de la seva unitat habitual ABT Power i que permet que el cotxe arribi als 370 CV i 450 Nm de parell.

Cupra Formentor ABT
Cupra Formentor ABT

La millora mecànica ha anat associada a una modificació específica de les suspensions i la direcció sota la supervisió del pilot suec d’Audi Sport Mattias Ekström, amb una rebaixa de 35 mm respecte al model de sèrie i un nou sistema de quatre cues d’escapament d’acer inoxidable que han de millorar el so del model. Gràcies a aquesta modificació de rendiment, el flamant Cupra Formentor ABT millora les prestacions pures i signa una capacitat d’acceleració de 0 a 100 en 4,6 segons i arriba a una velocitat màxima limitada superior als 250 km/h actuals.

Pel que fa a l’apartat purament estètic, ABT proposa un catàleg de tres noves llandes exclusives amb diàmetres que van entre les 19 i les 20 polzades i algun altre detall commemoratiu que el converteix en més exclusiu que la resta. Els preparadors alemanys no han fet públic el preu final del paquet de millora del Cupra Formentor, però com sovint passa amb les preparacions oficials d’ABT, no suposarà cap pèrdua de la garantia de la marca.

stats