Monovolums
Motor Novetats 03/05/2019

Citroën deixa de fabricar el C4 SpaceTourer

El popular monovolum francès desapareix per deixar lloc a un altre SUV, el C5 Aircross

Ara Motor
1 min
Citroën deixa de fabricar el C4 SpaceTourer

Els monovolums acabaran desapareixent. Després que Ford i Kia hagin anunciat que deixen de fabricar els C-Max i Carens respectivament, ara un altre fabricant abandonarà aquest segment en decadència per centrar els seus esforços en el segment dels SUV o totcamins, més rendibles i amb més sortida comercial que els monovolums, fins fa no gaire populars al Vell Continent.

El C4 SpaceTourer és l’hereu del mític C4 Picasso que vam provar ara fa un temps, que es va rebatejar per intentar tornar a ser competitiu al mercat. De fet, el C4 SpaceTourer o Picasso ha estat un dels millors monovolums mai fabricats: cinc places reals, una estètica avantguardista i una habitabilitat espectacular en un cotxe compacte del segment C o compacte.

Amb tot, Citroën encara fabricarà el C4 Grand SpaceTourer, la versió de set places del monovolum gal, i oferirà també un vehicle de nou places basat en una nova furgoneta que està desenvolupant el grup PSA.

El successor del C4 SpaceTourer és el nou C5 Aircross, un SUV compacte amb cinc places reals (la plaça posterior central es pot modular) destinat a plantar cara als Volkswagen Tiguan i Skoda Karoq, i el seu maleter arriba als 720 litres de capacitat, uns 80 litres més que el C4 SpaceTourer que desapareixerà. Això sí, el nou C5 Aircross és sensiblement més car –uns 1.500 euros més en versions equivalents– que el model sortint, una vella glòria vinguda a menys i que ja no responia comercialment a les demandes dels compradors, tot i ser un cotxe pràctic, tecnològic i racional.

stats