Concept car
Motor 16/11/2020

Audi RS6 GTO, homenatge a 40 anys de Quattro

La marca dels anells presenta un prototip inspirat en els mítics Quattro dels anys 80 per celebrar els seus primers 40 anys de vida

Ara Motor
2 min
Audi RS6 GTO, homenatge a 40 anys de quattro

L’any 1980 Audi va presentar el primer Audi Quattro, un model de tracció integral inspirat en la competició i que derivava de la plataforma d’un Audi 80, tot i que modificada amb un motor de cinc cilindres que arribava als 200 CV (les versions turbo de competició van arribar a superar els 300 CV) i un sistema de tracció integral amb un diferencial mecànic tipus Torsen.

Amb aquell primer model es va iniciar la llegenda dels Audi amb tracció Quattro, una saga que va esdevenir una dinastia i un sistema de tracció que es convertiria en una de les grans virtuts i senyals d’identitat de la marca dels anells.

Audi RS6 GTO i el seu referent, l'Audi 90 quattro IMSA GTO

Per celebrar l’efemèride Audi ha creat un prototip anomenat RS6 GTO que aprofita la base mecànica i tecnològica d’un RS6 actual, i prenent com a referència un Audi 90 Quattro IMSA GTO de competició han volgut crear una reinterpretació moderna del supercotxe d’Audi.

Interior Audi RS6 GTO

Aquest prototip o concept car presenta modificacions a la carrosseria com ara una entrada d’aire sobredimensionada, un gran aleró posterior i unes llandes específiques que volen ser una rèplica de les que feien servir els models de competició d’Audi als anys 80 del segle passat.

Audi RS6 GTO

Ara bé, aquest prototip -que mai es fabricarà en sèrie, tot i que de ben segur trobaria compradors- manté la mateixa potència que el model RS6 del qual deriva, és a dir, 600 CV extrets d’un motor V8 TFSI, lluny dels 720 CV que oferia l’Audi 90 Quattro IMSA GTO de competició en el qual s’inspira.

stats