Indústria
Motor 15/02/2019

Amazon vol plantar cara a Tesla

Amazon i General Motors, dues grans companyies nord-americanes, estan negociant la compra de Rivian, el fabricant de totterrenys elèctrics de Michigan

Ara Motor
2 min
Rivian R1T

Ara fa uns Mesos la ‘start-up’ Rivian ens va deixar bocabadats amb la presentació de la seva camioneta elèctrica de 750 CV anomenada R1T, un vehicle que no tothom va acabar de creure’s al voler eclipsar els Model X i el futur Model Y de Tesla.

Rivian, una companyia fundada sobre les cendres de l’antiga Hummer i que compta amb molts antics treballadors de Hummer i Chrysler, vol ser el contrapunt de Tesla i vol aprofitar els seus coneixements i la seva experiència en el món dels totterrenys per fabricar vehicles totalment elèctrics de gran potència i autonomia. De fet, només els cal una injecció econòmica per començar a treballar en els seus models elèctrics.

Avui ha transcendit als Estats Units que aquesta inversió arribarà d’Amazon, que està interessada en entrar en el negoci de la mobilitat elèctrica, i del gran fabricant nord-americà General Motors. De fet, General Motors va anunciar fa dies en un comunicat que sentia una gran “admiració per la feina de Rivian i els seus models elèctrics”, i confirmava així el seu interès per les negociacions per a aquesta ‘start-up’.

Les primeres informacions apunten que Amazon invertirà en el projecte de Rivian uns 700 milions de dòlars i que els altres socis (com General Motors) hi invertiran fins a arribar a la suma total de 1.000 milions de dòlars. A més, les dues multinacionals hi aplicaran els seus coneixements i projectes propis. De fet General Motors fa mesos que treballa amb nous models elèctrics com els de Cadillac, i Amazon ja ha invertit més de 350 milions de dòlars en el seu sistema de conducció autònoma anomenat Aurora.

Amb tot, Rivian continuarà sent una companyia independent -almenys nominalment-, però la confiança de General Motors i Amazon ja és prou significativa per donar seriositat al projecte dels de Michigan.

stats