Novetats
Motor 06/12/2018

Alfa Romeo estrenarà un nou motor gasolina més eficient

El nou bloc 1.3 de quatre cilindres turbo oferirà 180 CV de potència i l’equiparan al Giulia i l’Stelvio

Ara Motor
1 min
Alfa Romeo estrenarà un nou motor gasolina més eficient

Alfa Romeo introduirà un nou propulsor gasolina durant el 2019. La marca llombarda ha confirmat que els seus models icònics Giulia i Stelvio disposaran d’un nou propulsor 1.3 gasolina de quatre cilindres alimentat per un turbo que oferirà una potència màxima de 180 CV i de 270 Nm de parell i anirà associat a la caixa de canvis automàtica ZF de vuit relacions que ja utilitzen els Alfa Romeo.

El nou motor —que oficialment s’anomenarà 1.33 T4— serà un bloc molt lleuger que homologarà un pes de només 110 CV, cosa que afavorirà el dinamisme dels cotxes de la marca del Biscione i en reduirà els consums de carburant. A més, aquest nou propulsor introdueix menys carburant a l’hora de treballar a ple rendiment i és més respectuós amb el medi ambient gràcies al menor consum de carburant i els nous filtres de partícules situats al final del catalitzador.

Aquest nou motor serà el que utilitzaran les versions bàsiques o d’accés tant de Stelvio com de Giulia, que fins ara només oferien un motor 2.0 gasolina amb potències de 200 o 280 CV. Més endavant aquest propulsor, que té la missió de substituir els antics motors FIRE d’origen Fiat, arribarà també a la resta de models del grup FCA, com ara Fiat o Jeep.

stats