Motor Novetats 16/02/2022

Alfa Romeo està desenvolupant un esportiu elèctric

La marca italiana treballa en un vehicle passional, que segueixi les passes dels fantàstics 8c i 4c, en format elèctric de zero emissions

2 min
Alfa Romeo Spider

Després del llançament i presentació oficial del Tonale aquesta setmana passada el director general d’Alfa Romeo, el francès Jean-Phillippe Imparato, ha confirmat a la revista Autocar que la seva marca està treballant en el desenvolupament d’un model esportiu i elèctric inspirat en els històrics Spider Duetto i el fantàstic T33 Stradale, dos dels cotxes més bonics mai fabricats per la marca del Bicione, i això, creieu-me, és molt dir.

Durant els darrers anys hi ha hagut una tradició en oferir vehicles esportius, lleugers i potents amb un disseny espectacular, com han estat els casos dels 8c i 4c fabricats fins fa pocs anys, o els Brera, GT o GTV de fa 20  25 anys. Ara, però, la marca es planteja anar més enllà i fabricar un esportiu lleuger, potent, elegant i passional de zero emissions.

El Brera va ser el darrer esportiu 'assequible' de la marca

El màxim dirigent de la marca llombarda ha apuntat que “el projecte no és immediat, però aquest any ja presentarem alguna cosa” alhora que ha reconegut que “la prioritat ara és obtenir rendibilitat a la marca”. La clau de volta de tot plegat passa per “fer projectes únics, limitats i d’un alt valor afegit”, assenyala Imparato. 

Sigui com sigui, el projecte d’un esportiu descapotable elèctric, inspirat en l’herència cultural i industrial de la marca, està en marxa. Segons apunta Imparato “només cal estar cinc minuts al museu d’Alfa Romeo per adonar-se del seu potencial”. Ara només cal esperar a veure com es desenvolupa el projecte anunciat pel francès i el seu posicionament al mercat, ja que serà un vehicle aspiracional (i això vol dir car) que ha de convèncer als amants de la marca en un nou format de zero emissions.

stats