Mobilitat ecològica
Novetats 09/05/2018

Alemanya es converteix en el primer mercat europeu de cotxes elèctrics

Els alemanys superen Noruega, fins ara referent de la mobilitat elèctrica al Vell Continent

Ara Motor
2 min
Detall càrrega GTE

Al mercat alemany de vehicles s’han venut 17.574 cotxes elèctrics i híbrids endollables durant els primers tres mesos de l’any, segons un estudi d’ACEA (Associació Europea de Fabricants d’Automòbils). Aquestes xifres han servit al mercat alemany per superar en volum el noruec, un mercat molt més electrificat però amb una població molt inferior a l’alemanya.

El creixement dels vehicles elèctrics a Alemanya s’explica també per dos factors a tenir en compte: un poder adquisitiu alt dels compradors i una xarxa de punts de recàrrega eficient i extensa que permeten que la mobilitat elèctrica esdevingui una possibilitat i una alternativa real als combustibles fòssils.

En aquests primers mesos del 2018 les vendes de cotxes elèctrics i híbrids endollables han crescut un 41% en relació al mateix període del 2017, mentre que el dièsel segueix acumulant una caiguda del 17% interanual. De fet, les projeccions de futur indiquen que aquest 2018 es vendran més de 200.000 cotxes elèctrics o híbrids endollables al mercat europeu, i que la xifra augmentarà fins a arribar al milió d’unitats l’any 2022.

El creixement dels cotxes ecològics també ha estat notable al mercat espanyol, tot i que amb xifres molt més modestes que les d’Alemanya. Durant els quatre primers mesos de l’any s’han matriculat 3.570 vehicles totalment elèctrics, cosa que representa un augment del 119% respecte al mateix període de l’any passat.

stats