Novetats cotxes
Motor Novetats 12/07/2023

Així és el nou Kia Picanto, un dels pocs cotxes petits que encara sobreviuen

La marca coreana actualitza el seu model d'accés amb una estètica força esportiva

2 min
Kia Picanto 2024

Primer va ser la revolució del segment dels SUV i, fa pocs anys, va ser el torn dels cotxes electrificats o totalment elèctrics. Tot plegat ha anat representant la mort dels cotxes petits, els utilitaris de tota la vida. Els fabricants han optat per aquesta estratègia perquè els vehicles tipus SUV o de grans dimensions ofereixen més rendibilitat que els petits, però algunes marques es resisteixen a abandonar aquest segment que, d'altra banda, resulta molt popular.

Un dels millors exemples el trobem a Kia. La marca coreana va actualitzar el seu model més petit, el Picanto, fa tres anys. Ara, per intentar millorar-ne les vendes i posicionar-se com a líder dels vehicles urbans, ha tornat a renovar-lo amb una aposta molt més agressiva i dinàmica, com es pot veure a les imatges. El nou Kia Picanto 2024 arriba amb un disseny esportiu i modern molt semblant al que hem vist a les últimes creacions de la marca.

Les llandes estrenen nous dissenys i poden ser de 14 a 16 polzades

ADN 100% Kia

Malgrat que el nou Picanto s'assembla ben poc a l'anterior, el cert és que la seva imatge és homologable a la dels últims models de la marca coreana. Un dels millors exemples és el Kia Niro, que hem pogut provar recentment i que presenta un disseny força semblant al del nou petit utilitari. La part més nova és la frontal, amb una graella tiger nose redissenyada i unes òptiques unides entre si i que combinen les formes horitzontals amb les verticals.

Passa el mateix amb el para-xocs davanter, molt esportiu especialment en l'acabat GT-Line que es pot veure a les imatges. La vista lateral és la més continuista, tot i estrenar llandes de 14 a 16 polzades i nous colors. Finalment, la part posterior també fa servir pilots amb tecnologia led i un feix de llum que els connecta entre si, per maximitzar la sensació d'amplada.

Els pilots led també són nous

Més equipament tecnològic

L'interior del nou Kia Picanto 2024 no varia gaire respecte del seu antecessor perquè ja destacava per oferir un bon equilibri entre senzillesa i connectivitat. Ara la pantalla central del sistema d'infoentreteniment és de 8 polzades i incorpora les últimes novetats pel que fa a la connectivitat amb el telèfon, mentre que un detall interessant és que Kia manté els controls físics per al climatitzador o la ràdio, però porta una instrumentació del tot digital.

D'altra banda, l'equipament del nou Kia Picanto inclou elements de seguretat més habituals en segments superiors, com per exemple l'assistent de canvi involuntari de carril, la frenada d'emergència en ciutat amb detecció de vianants i ciclistes, l'alerta de fatiga i l'avisador d'angle mort.

La pantalla central és de 8 polzades i la instrumentació és digital

Pel que fa al motor, s'espera que es mantinguin els de gasolina actuals d'1.0 litres turbo i 1.2 litres atmosfèrics amb tres o quatre cilindres, de manera que el preu final no hauria de variar gaire. Dit d'una altra manera, el nou Kia Picanto 2024 hauria de tenir un preu inicial inferior als 15.000 euros.

stats