Cotxes elèctrics
Motor Novetats 31/01/2023

Així és el primer cotxe elèctric de Xiaomi (tot i que no l'hauries d'estar veient)

Es tracta d'una berlina de grans dimensions que implementarà un sistema de conducció autònoma

2 min
Xiaomi MS11

Tot fa pensar que l'arribada del cotxe elèctric suposarà una autèntica revolució en el món de l'automoció. No tant per canviar el tipus de mobilitat que ja existeix (que també), sinó pel fet que es poden atrevir a fabricar vehicles empreses que en circumstàncies normals mai s'ho haurien plantejat. Un bon exemple el trobem a Sony (que ja va presentar una berlina i recentment fins i tot un SUV), però també en el model que veus en aquestes imatges i que correspon al primer cotxe elèctric de Xiaomi.

Xiaomi és una empresa xinesa dedicada a l'electrònica de consum que mundialment és coneguda per la fabricació de telèfons mòbils, malgrat també desenvolupi televisors, ordinadors i altres electrodomèstics. De fet, és possible que ara mateix aquestes línies s'estiguin llegint des d'un dispositiu fabricat per aquesta empresa. Doncs bé, de la mateixa manera que ha fet Sony o Samsung, Xiaomi vol entrar en el món del motor i tot fa indicar que ho farà definitivament l'any 2024 de la mà del Xiaomi MS11.

Xiaomi MS11

Disseny estilitzat i conducció autònoma

En efecte, MS11 és el nom del model que il·lustra aquest article. I segons ha avançat el portal Car News China, s'ha filtrat abans del previst. Es tracta d'una berlina elèctrica que llueix un disseny frontal molt estilitzat (amb unes òptiques que recorden les del McLaren 720 S), una vista lateral molt arrodonida i una part posterior realment curta. A més, no sembla que estiguem davant de la típica simulació feta per ordinador, per tant és molt probable que el model definitiu sigui exactament idèntic al que s'ha filtrat.

Evidentment encara es desconeix qualsevol tipus d'informació a nivell tècnic, però tot sembla indicar que el primer cotxe elèctric de Xiaomi tindrà una potència superior als 300 CV i un sistema elèctric adaptat a 800 volts, la qual cosa li permetrà realitzar recàrregues molt ràpides.

Xiaomi MS11
Xiaomi MS11

Més enllà d'això, el que sí es pot veure a través de les imatgés és com tant la part superior del vidre davanter com del posterior disposen d'una mena de protuberància que podria ser un sensor Lidar i una càmera. Aquesta tecnologia serveix per a potenciar la conducció autònoma, que de ben segur serà un dels principals atributs del Xiaomi MS11. Tot fa pensar que aquest nou cotxe elèctric acabarà arribant a Europa, però de moment només està prevista la seva arribada a la Xina pels volts de l'any 2024.

stats