Indústria Catalunya
Ara Motor

Volkswagen aposta per Catalunya

El grup automobilístic de la Baixa Saxònia fabricarà les noves caixes de canvis automàtiques DSG al centre de producció del Prat

Volkswagen aposta per Catalunya / SEAT Zoom

L’empresa Gearbox (actualment rebatejada com SEAT Componentes), amb seu al Prat de Llobregat , va ser absorbida pel grup VAG ara fa dos anys, i des d’aleshores compta amb una plantilla d’un miler de treballadors que han produït diverses caixes de canvis manuals pels models del gegant automobilístic alemany.

Ara fa uns dies vam saber que l'actual SEAT Componentes va ser l'escollida per fabricar la nova caixa de canvis MQ281 a partir de 2019, cosa que afavoreix la continuïtat i estabilitat de la planta de producció del Prat i els seus treballadors i treballadores.

Però ara hem sabut també que a partir de 2019 la planta catalana fabricarà també les caixes de canvis automatitzades DSG per abastir tot el grup Volkswagen, cosa que assegura una inversió de capital de 100 milions d'euros. Val a dir que les caixes DSG són considerades una de les millors del mercat, i la seva producció ajudarà a que la planta del Prat arribi a les 800.000 unitats fabricades el proper 2019.