Motor Verd
Ara Motor

Volkswagen projecta un GTI 100% elèctric

Volkswagen podria estar preparant un esportiu compacte elèctric, segons afirma l'antic president de Seat Jürgen Stackmann

Volkswagen prepara un GTI 100% elèctric / VOLKSWAGEN Zoom

El grup Volkswagen ha apostat decididament pels vehicles elèctrics. Si fa pocs dies va presentar la sorprenent I.D. Buzz i els seus espectaculars 374 cavalls, ara ha estat el cap de màrqueting del grup VAG, Jürgen Stackmann (expresident de Seat), qui ha sorprès a tothom amb l’anunci d’una versió GTI del prototip I.D. presentat a Paris fa uns mesos.

Segons Stackmann “som tecnològicament capaç de fer un cotxe passional totalment elèctric sobre una plataforma de tracció integral a les quatre rodes”. En la mateixa entrevista Jürgen Stackmann va afirmar també que “el concepte GTI canviarà, i serà possible fer un cotxe passional i divertit independentment que sigui elèctric”.

Un punt de fricció

Però un dels pilars del nou projecte de Volkswagen -a banda de l’electrificació de la gamma- és el desenvolupament d’un sistema propi de conducció autònoma, anomenat I.D. Pilot, que es basa en una sèrie de làsers i radars per aconseguir una major connectivitat i seguretat del cotxe. Ara bé, aquest sistema autònom no acaba d’ajustar-se massa amb el que tradicionalment associem a un GTI. Caldrà veure com volen maridar els dos conceptes a Wolfsburg.