Cotxe elèctric
Ara Motor

Tesla dispara les vendes tot i la crisi del coronavirus

La marca californiana ven 88.400 unitats dels seus cotxes a tot el món durant els primers tres mesos de l’any, cosa que suposa un increment del 40% respecte al mateix període del 2019

Tesla dispara les seves vendes tot i la crisi del coronavirus / PERE VIRGILI Zoom

Tesla ha tornat a batre un rècord en augmentar les vendes dels seus vehicles elèctrics un 40% durant el primer trimestre del 2020, gràcies a haver estat capaç de matricular més de 88.400 unitats a tot el món, malgrat un context global poc favorable a la venda de vehicles nous.

El gran creixement de vendes de Tesla s’explica en part per la gran acollida comercial del nou Model 3 i l’expectació que ha generat el futur Model Y, el totcamí compacte de la marca que aprofitarà plataforma i mecànica del Model 3. De fet, 72.200 de les noves unitats matriculades es corresponen a aquests dos cotxes, mentre que els ja veterans Model S i Model X van matricular 12.200 unitats, cosa que suposa un lleuger increment del 0,8% respecte a les xifres de vendes del mateix període del 2019.

Tesla segueix creixent tot i la crisi sanitària global Zoom

Tesla segueix creixent tot i la crisi sanitària global / Ferran Vital

A més, Tesla ha anunciat que ha estat capaç de produir 102.672 cotxes nous durant els tres primers mesos de l’any, cosa que suposa un increment de la producció d’un 33,1% més respecte a l’any anterior. Sembla que finalment la marca californiana ha superat els problemes de les seves línies de producció i els famosos taps d’ampolla que van arribar a posar en entredit els objectius de producció del seu fundador Elon Musk.

Immunitat al coronavirus

La crisi del coronavirus sembla no haver afectat gaire el fabricant de cotxes elèctrics, ja que la seva gigafàbrica de Fremont segueix oberta i funcionant amb normalitat mentre que la planta de Tesla a Xangai (Xina) també està operant amb normalitat després d’haver hagut d’aturar la seva producció en els moments més crítics de la crisi sanitària al gegant asiàtic.

De fet, la demanda del Model 3 s’ha mantingut estable a la Xina durant els tres primers mesos de l’any tot i la quarantena imposada pel govern xinès, i les projeccions de creixement de la demanda a la Xina estimen que Tesla vendrà més de 150.000 unitats del Model 3 només a la Xina durant els propers mesos del 2020.