Cotxe elèctric
Ara Motor

Tesla, BMW i Renault lideren el mercat dels cotxes elèctrics a Europa

El Tesla Model 3 és el cotxe elèctric més venut al Vell Continent però el BMW i3 retalla distàncies amb el cotxe californià

Tesla, BMW i Renault lideren el mercat dels cotxes elèctrics a Europa / PERE VIRGILI Zoom

El segment dels cotxes elèctrics continua creixent a Europa, i els grans fabricants augmenten cada cop més la seva oferta en el segment dels vehicles de zero emissions. Un estudi de la consultora IHS Markit entre l'abril del 2019 i el març del 2020 –just abans de l’esclat de la pandèmia del coronavirus– revela que Tesla va liderar el mercat de cotxes elèctrics amb una quota de mercat europeu del 16%, tot i que els seus vehicles tenen un preu de venda més elevat que la majoria dels seus rivals.

BMW va obtenir un 13% del total de les vendes de cotxes elèctrics al Vell Continent durant el mateix període de temps, esperonat per la bona acollida comercial del seu i3, un dels cotxes elèctrics amb millor relació qualitat-preu del mercat, i que vam poder provar ja fa un temps. Els de Munic seguiran la seva ofensiva elèctrica amb el nou i4, i el futur substitut del seu esportiu i8.

El podi europeu el tanca la francesa Renault, amb un 9% del total de vendes dels cotxes elèctrics a Europa, gràcies a la seva oferta de cotxes elèctrics (Zoe i Twizy), que es veurà ampliada en els pròxims mesos amb l’arribada d’un SUV elèctric sobre la base del Zoe i fins i tot un elèctric low cost que fabricarà Dacia, la filial romanesa de Renault.

El mercat europeu de cotxes elèctrics està molt segmentat i repartit entre els grans fabricants, tal com demostra el fet que Volkswagen ocupi el quart lloc de les vendes totals de cotxes elèctrics, amb un 8% del mercat europeu; seguida per Volvo i Hyundai, amb un 6% de quota de mercat; Nissan, Mitsubishi, Kia i Audi, amb un 5% del total cadascuna; Mercedes-Benz, amb un 4%, i Smart, Mini i Peugeot, que tanquen la classificació amb un 3% de la quota total.