Vehicles autònoms
Ara Motor

Skoda Vision E, el prototip elèctric i autònom bohemi

La marca txeca presentarà un prototip elèctric i semiautònom al Saló de Xangai

Skoda Vision E, el prototip elèctric bohemi / SKODA Zoom

El Vision E d’Skoda és el primer prototip elèctric de la marca txeca, i avança el futur del disseny i llenguatge estètic de la marca. A més, aquest prototip també disposa d’un sistema de conducció autònom de nivell 3, és a dir. Que pot circular de forma autònoma en autopistes i embussos de trànsit, buscar places de pàrquing i aparcar sol o mantenir-se en un carril sense desviar-se.

Curiosament el Vision E té unes mides molt similars als SUV compactes, amb 4’6 metres de llarg, 1’9 d’ample i 1’5 d’alt, i uns interiors elevats i prou diàfans que permeten una bona habitabilitat. La seva estètica evoca a la d'un cupè, i recorda als BMW X6 o Mercedes GLE Cupè.

Vision-e Zoom

Vision-e / Skoda

Mecànicament el Vision E no és un elèctric al 100%, ja que disposa d’un motor tèrmic i dos motors elèctrics. Això sí, el Vision E és un model endollable –que pot recarregar-se directament a la corrent domèstica o a carregadors ràpids-. Ara bé, les seves bateries de ions de liti prometen autonomies 100% elèctriques superiors als 500 quilòmetres.