Nou SUV
Ara Motor

Així és el nou Skoda Karoq

La marca txeca fa públiques les primeres imatges i dades del seu nou SUV compacte que substitueix el Yeti

Així és el nou Skoda Karoq / SKODA Zoom

Fa poques setmanes vam fer una prova del Yeti, el que va ser el primer totcamí de la marca txeca. Tot just ara Skoda ha presentat públicament el seu substitut, el Karoq, un model amb què la filial de Volkswagen vol competir en el cada cop més difícil segment de totcamins compactes.

El Karoq és un compacte que fa 4,3 metres de llarg, 1,8 d'ample i 1,6 d'alt i que presenta una bona quota d'habitabilitat i un maleter que arriba fins als 521 litres de capacitat (ampliables a 1.630 en cas de reclinar la segona filera de seients).

Filera seients posteriors Zoom

Filera seients posteriors / Skoda

El disseny del nou SUV txec segueix la línia iniciada pel Kodiaq –el seu germà gran– tot i que inevitablement el Karoq té certes similituds amb el seu cosí de Seat, l'Ateca. Les línies rectes, formes geomètriques i una calandra prominent fan que el Karoq mantingui viva l'essència del llenguatge estètic i llibre d'estil del disseny de la marca txeca.

Skoda Karoq Zoom

Skoda Karoq / Skoda

Mecànicament el Karoq disposarà de cinc opcions de motorització –dues de benzina i tres de dièsel– amb potències compreses entre els 115 i els 190 cavalls. Tots elles es podran associar a una caixa de canvis manual de sis velocitats o al canvi automatitzat DSG de set velocitats.

Skoda no ha anunciat si el Karoq disposarà de versió esportiva RS o variants aventureres Outdoor

La versió més potent de la gamma, amb el motor 2.0 TDI, també anirà associada a una plataforma de tracció integral que també es podrà associar a un mode 'off-road' que optimitzarà el seu funcionament fora de l'asfalt. Tots els models que equipin l'acabat Ambition disposaran també d'un selector de cinc modes de conducció anomenats Normal, Sport, Eco, Individual i Snow.

Detall canvi DSG Karoq 2.0 TDI Zoom

Detall canvi DSG Karoq 2.0 TDI / Skoda

Pel que fa a l'oferta tecnològica, cal destacar que el Karoq disposarà d'un nou sistema d'infoentreteniment anomenat Columbus, accionat per una pantalla tàctil de fins a 9,2 polzades amb wifi, aplicacions 'online', i els sistemes SmartLink+ compatibles amb Apple Car Play o Android Auto. L'equipament tecnològic es completa amb grups òptics Full Led i seients i volant amb calefacció, i diverses ajudes a la conducció en embussaments, frenada automàtica i aparcament.

El Karoq arribarà al nostre mercat la tardor d'aquest 2017, tot i que Skoda encara no n'ha publicat els preus oficials.