Indústria
Ara Motor

Seat preveu augmentar la producció i la plantilla a Martorell

Els del Baix Llobregat preveuen fabricar 450.000 cotxes durant el 2017

Seat preveu augmentar la producció i la plantilla a Martorell / SEAT Zoom

Seat augmentarà la producció de vehicles i la plantilla durant l'any 2017, segons es desprèn de les declaracions del president del comitè d'empresa de Seat, Matías Carnero.

Aquestes declaracions són resultat dels acords entre els sindicats i la patronal, i preveuen una millora del 0,6% del total de producció, ja que fixa en 450.000 les unitats produïdes a Martorell enfront de les 447.000 unitats amb què els del Baix Llobregat tancaran el 2016. El nou calendari laboral pactat preveu que la planta estigui operativa un total de 224 dies durant el 2017.

La planta de Martorell estarà oberta 224 dies durant 2017 Zoom

La planta de Martorell estarà oberta 224 dies durant 2017 / Seat

L'augment de producció previst s'explica gràcies a l'increment de producció de les línies del León i l'Ibiza (aquest darrer incrementarà la producció modular, que després s'enviarà a Algèria), que compensaran el final de producció de l'Altea, que desapareix de la gamma de Seat.

Els nous Audi A1 i Arona, sumats al nou Ibiza i al bon rendiment comercial del León, seran claus per augmentar la producció de Martorell

A més, al llarg del 2017, la planta de Martorell començarà la producció de la nova generació de l'Ibiza i de l'Arona, el petit SUV, que es basarà en la plataforma de l'Ibiza i que vol ser la carta dels del Baix Llobregat per al segment SUV-B.

El León és el model més venut de Seat Zoom

El León és el model més venut de Seat / Seat

Per acabar, la línia de producció de l'Audi Q3 deixarà d'estar operativa durant dues setmanes a causa de la davallada de la demanda, cosa que aprofitarà la planta de Martorell per adaptar la línia de producció per fabricar l'Audi A1.

Les novetats de l'A1 i l'Arona, sumades a la producció incessant del León i a l'augment de la demanda de l'Ibiza (per acabar-lo a Argèlia), faran que la planta catalana necessiti incorporar treballadors nous, especialment durant el segon semestre del 2017, tot i que encara no ha transcendit el nombre aproximat de treballadors nous que necessitarà la planta de Martorell.