Berlina familiar
Ara Motor

Peugeot presenta el nou 508 SW

La marca francesa ensenya com serà la variant familiar o Sport Wagon de la seva berlina estrella

Peugeot presenta el nou 508 SW / PEUGEOT Zoom

El segment de les berlines grans amb carrosseria familiar sempre ha estat monopolitzat per les marques alemanyes, que capitalitzen les preferències dels compradors europeus. De fet, al Vell Continent es venen més carrosseries de tall familiar o SW que no pas sedan en el segment D, corresponent al de les berlines tradicionals.

El nou 508 SW vol ser l’aposta francesa per contrarestar el protagonisme dels Sèrie 3 Touring, CLA Shooting Brake, A4 Avant i Passat Variant –entre altres– que dominen el segment amb mà de ferro

Per fer front al poder alemany, el nou 508 SW compta amb un disseny elegant i futurista, que hi atorga una personalitat pròpia molt marcada. A diferència de generacions precedents, la versió SW no difereix gaire de la versió tradicional o sedan de tres volums, i integra fins i tot els mateixos fars led a la part posterior.

Vista lateral 508 SW Zoom

Vista lateral 508 SW / Peugeot

Potser la versió familiar o SW resulta estèticament més equilibrada que la versió sedan, gràcies al diàleg de la nervadura central, la línia de la cintura de la carrosseria i la caiguda final del maleter, que permeten un espai útil de 530 L de capacitat.

Maleter 508SW Zoom

Maleter 508SW / Peugeot

I tot i que els interiors del 508 SW són exactament iguals que els del 508 sedan, amb la mateixa càrrega tecnològica i d’infoentreteniment, val a dir que les places posteriors es veuen beneficiades per un increment de fins a set centímetres d’altura respecte a la versió sedan, cosa que millora molt l’habitabilitat de les places posteriors.

Interior 508 SW Zoom

Interior 508 SW / Peugeot

Mecànicament, el 508 SW disposarà d’un motor de gasolina 1.6 PureTech amb dues potències de 180 i de 225 CV associats a un canvi automàtic EAT de 8 relacions i dos de dièsel, un 1.5 BlueHDI de 130 CV que es podrà associar a un canvi manual de sis relacions o automàtic de vuit, i un altre motor dièsel 2.0 HDI de 160 o 180 CV associat només al canvi automàtic. En tots els casos el 508 SW només disposarà de plataforma de tracció davantera.

En teoria, Peugeot introduirà una variant híbrida durant el 2019, que podríem arribar a veure en el pròxim Saló de Paris que tindrà lloc durant el mes d’octubre.