Cotxe elèctric
Ara Motor

Lexus LF-30 Electrified, elèctric i intel·ligent

Lexus presenta un prototip d'un cupè elèctric, amb realitat augmentada i disseny cupè

Lexus LF-30 Electrified, elèctric i intel·ligent / LEXUS Zoom

La filial de luxe de Toyota ha aprofitat l’aparador del Saló de Tòquio per presentar el nou Lexus LF-30 Electrified, un prototip que mostra el camí que vol seguir Lexus en l’electrificació i el disseny dels seus cotxes del futur.

Lexus LF-30 Electrified Zoom

Lexus LF-30 Electrified / Lexus

De fet, el nou Lexus LF-30 Electrified és un cotxe futurista que vol avançar l’horitzó del 2030 i com els japonesos entenen que serà la mobilitat del demà: elèctrica, connectada i intel·ligent. Anem a pams, però: aquest prototip promet una autonomia de 500 quilòmetres gràcies a les seves bateries de 110 kW, i un sistema de càrrega sense fils que permet alliberar el cotxe dels endolls i els carregadors convencionals.

Lexus LF-30 Electrified Zoom

Lexus LF-30 Electrified / Lexus

Però aquest Lexus LF-30 Electrified és molt més que un prototip elèctric, ja que vol ser un cotxe autònom amb un mode de conducció anomenat Chofer i algunes novetats interessants com el sistema Lexus Advande Posture Control que permet regular la potència dels motors elèctrics per ajustar el comportament i l’entrega de potència del cotxe a les especificitats, les preferències i la conducció del seu usuari.

Interior Lexus LF-30 Electrified Zoom

Interior Lexus LF-30 Electrified / Lexus

L’altre cavall de batalla d’aquest Lexus LF-30 Electrified és la gestió de les informacions i l’ús de sistemes avançats de realitat augmentada que projecten imatges i informacions sobre el capó panoràmic amb control gestual i que permet que cada ocupant tingui accés a la seva pròpia configuració i preferències d’informacions. Així doncs, aquest sostre panoràmic anomenat SkyGate pot mostrar diverses informacions com ara vídeos, fotografies o el navegador, entre d'altres.

Detall sostre SkyGate Lexus LF-30 Electrified Zoom

Detall sostre SkyGate Lexus LF-30 Electrified / Lexus

Lexus també ha pensat en els seus clients del futur i el seu LF-30 Electrified incorpora un dron capaç de transportar l’equipatge o la compra des del maleter del cotxe fins a la porta de casa, o informar a temps real de l’estat del trànsit en embussaments o carreteres revirades, entre d'altres.

Lexus LF-30 Electrified Zoom

Lexus LF-30 Electrified / Lexus

Pel que fa a l’aposta estètica, el nou Lexus LF-30 Electrified manté un disseny futurista amb formes geomètriques i nervadures marcades, dues portes laterals que s'obren en forma d'ales de gavina, una carrosseria de tipus cupè, un interior ergonòmic, elegant i minimalista i quatre seients a l'interior.