Moto elèctrica
Ara Motor

Kymco presenta una ‘superbike’ elèctrica capaç d’arribar als 250 km/h en 11 segons

La flamant SuperNEX és la primera moto esportiva elèctrica de la marca coreana

Kymco presenta una ‘superbike’ elèctrica capaç d’arribar als 250 km/h en 11 segons / KYMCO Zoom

Fins ara Kymco no volia –i potser no podia– plantar cara als grans fabricants de motos esportives convencionals (de marxes, per entendre’ns) i s’havia especialitzat en el segment de les escúter, com el cas de la Kymco AK550 que vam provar fa uns mesos.

Kymco SuperNEX Zoom

Kymco SuperNEX / Kymco

Però els coreans han sorprès tothom amb la presentació de la SuperNEX al Saló de Milà aquesta setmana passada, una autèntica ‘superbike’ elèctrica de prestacions d’infart i un disseny espectacular amb la qual vol presentar les seves credencials a competir amb els grans fabricants del segment de les motos esportives.

Kymco SuperNEX Zoom

Kymco SuperNEX / Kymco

De moment, la SuperNEX és només l’esborrany o prototip de la moto elèctrica i esportiva que Kymco vol presentar durant els pròxims mesos. Tot i que no han volgut revelar les xifres de potència i autonomia definitives, des de Kymco han anunciat que la seva moto podrà accelerar de 0 a 100 km/h en 2,9 segons i de 0 a 250 km/h en només 10,9 segons, una xifra gairebé diabòlica.

Amb la SuperNEX, Kymco vol deixar de ser considerat un fabricant modest i competir amb les grans marques tradicionals italianes i japoneses

També ha transcendit que la nova SuperNEX tindrà quatre modes de conducció diferents, un sistema d’ajudes a la conducció regulable anomenat Full Engagement Performance i que utilitzarà un canvi manual de sis relacions.

Kymco SuperNEX Zoom

Kymco SuperNEX / Kymco

A més, la SuperNEX utilitzarà un xassís d’alumini, suspensions Öhlins i frens Brembo, i la seva posició de conducció no deixa lloc a cap mena de dubte: la SuperNEX serà una moto esportiva de primer ordre. Encara caldrà esperar fins l’any vinent per veure la versió elèctrica definitiva de Kymco, el seu preu final i la seva autonomia i potència reals.