Novetats
Ferran Vital

Kia optimitza l’Optima

La marca coreana actualitza la seva berlina estrella

Kia optimitza l’Optima / KIA Zoom

L’Optima és una de les millors berlines del mercat en relació qualitat-preu. N’he pogut provar les versions familiar i híbrid endollable, i en tots dos casos ens sembla un cotxe equilibrat i còmode, que poc o gens té a envejar als principals fabricants europeus.

Nou Optima Zoom

Nou Optima / Kia

D’entrada Kia incorpora un nou motor a la seva gamma dièsel: el flamant U3 CRDi que substitueix el conegut 1.7 CRDi utilitzat fins ara. El nou motor passa la normativa Euro 6d, i la marca promet unes emissions molt menors gràcies a un catalitzador selectiu que redueix dràsticament els índexs d’emissions del cotxe, mantenint una potència de 136 CV i 320 Nm de parell.

L’altre novetat és la introducció del motor gasolina 1.6 T-GDi de 180 CV que utilitza Hyundai (i que ens agrada molt) associat a una caixa de canvis automàtica de 7 relacions. A més, l’Optima incorpora un nou selectro de mode de conducció que disposa de qutre modes anomenats ‘Sport’, ‘Smart’, ‘Eco’ i ‘Confort’.

Interiors Optima Zoom

Interiors Optima / Kia

Estèticament l’Optima també pateix alguna petita modificació al para-xocs davanter o els nous grups òptics posteriors amb tecnologia led de sèrie, un nou color vermell per la carrosseria i noves llandes de 16, 17 i 18 polzades.

Maleter Optima SW Zoom

Maleter Optima SW / Kia

Per acabar, Kia també ha actualitzat la seguretat activa i passiva de la seva berlina amb la introducció del sistema de detecció de fatiga de conductor ‘Driver Attention Warning’, noves càmeres posteriors d’alta resolució per ajudar a les maniobres, un nou assistent de col·lisió frontal i els ja coneguts sistemes de manteniment en el carril o l’assistent de fars dinàmics.

El renovat Optima arribarà als concessionaris del país durant la segona meitat de l’any amb una garantia de 7 anys o 150.000 quilòmetres.