Novetats
Ara Motor

L’ I.D. Crozz serà el primer elèctric de Volkswagen als Estats Units

Els de la Baixa Saxònia comercialitzaran un SUV elèctric als Estats Units durant el 2020

L’ I.D. Crozz serà el primer elèctric de Volkswagen als Estats Units / VOLKSWAGEN Zoom

Volkswagen presentarà tots els seus prototips elèctrics -anomenats I.D.- al Saló de Los Ángeles, reforçant la seva nova imatge de marca sostenible i ecològica, intentant superar les darreres derivades del ‘dieselgate’ que va fer trontollar els fonaments dels de la Baixa Saxònia.

Dels tres prototips elèctrics I.D. (la furgoneta Buzz, el totcamí Crozz i el compacte I.D.) Volkswagen començarà a vendre el SUV -Crozz- en poc més de dos anys, segons ha confirmat Jürgen Stackmann, responsable de vendes i màrqueting dels de Wolfsburg.

El Crozz és un SUV totalment elèctric amb 302 CV de potència, tracció integral i 480 quilòmetres d’autonomia, segons afirma Volkswagen. Les dimensions del Crozz són similars a les del Tiguan, però utilitza una bateria d’ions de liti de 83 kWh associada a dos motors, un sobre cada eix motriu.

Volkswagen I.D. Crozz Zoom

Volkswagen I.D. Crozz / Volkswagen

El motor davanter ofereix 101 CV, i el posterior, més gran, arriba als 201 cavalls, cosa que fa que aquest SUV elèctric, tot i disposar d’un esquema de tracció integral disposi de més potència a l’eix posterior en condicions d’adherència i tracció normals. A més, el Crozz -com  la resta de models elèctrics de Volkswagen- podrà recarregar el 80% de la seva capacitat en tan sols mitja hora gràcies a un carregador de 150 kWh.

Si bé Volkswagen ha anunciat que començarà a comercialitzar el Crozz al 2020, els nord-americans no hauran d’esperar gaire per poder adquirir el Buzz - una reinterpretació de l’antiga i icònica furgoneta ‘hippie’ de Volkswagen en versió elèctrica-  i que arribarà al mercat al 2022 amb una autonomia d’uns 600 quilòmetres.