Cotxe elèctric
Ferran Vital

Dacia tindrà un cotxe elèctric 'low cost' el 2021

La marca romanesa vol oferir un cotxe econòmic amb zero emissions basat en la plataforma del Renault Zoe

Dacia Duster GLP Prestige: la lluita de classes més ecològica / DACIA Zoom

Dacia s'ha fet un lloc al mercat gràcies a la seva aposta per oferir cotxes racionals a un preu imbatible pels seus rivals. De fet, fa poques setmanes vam descobrir que el Sandero va ser el cotxe més venut a Catalunya durant el 2018, cosa que explica fins a quin punt la marca romanesa ha aconseguit una porció important del mercat català.

Però Dacia no vol perdre el tren dels cotxes elèctrics i ecològics i vol convertir-se en la marca de referència dels cotxes assequibles de zero emissions, repetint l'estratègia que tan bé els ha funcionat amb el Sandero i el Duster en mercats com el nostre.

Dacia s'aprofitarà de les tecnologies dels elèctrics de Renault, i segons afirma el president de la companyia, el francès Jean Christophe Kugler, "Dacia oferirà un cotxe elèctric sorprenentment barat l'any 2020 o 202", que conviurà amb els actuals Sandero i Duster, que no tindran versions elèctriques.

El cotxe elèctric 'low cost' de Dacia utilitzarà la plataforma de Renault però amb una potència i autonomia limitades respecte els vehicles del rombe

Probablement el cotxe elèctric assequible de Dacia aprofitarà la plataforma i les bateries del Renault Zoe (cotxe que vam poder provar fa uns anys) però amb una potència i una autonomia més limitades. Algunes fonts situen l'autonomia al voltant dels 160 quilòmetres, més o menys la meitat dels Zoe amb més capacitat, que ja utilitzen bateries de 41 kWh.

El nou Dacia elèctric podria situar-se en preu final sensiblement per sota dels 20.000 euros, cosa que el convertiria en el cotxe elèctric més barat del Vell Continent i que podria impulsar les vendes dels cotxes elèctrics al nostre país.