Ara Motor

BMW Motorrad Vision Next 100, la moto del futur segons BMW

La marca bavaresa presenta un prototip anomenat BMW Motorrad Vision Next 100, que avança com serà la moto del futur segons BMW

BMW Motorrad Vision Next 100 , la moto del futur segons BMW Zoom

Enguany BMW celebra el seu centenari. Fa uns mesos ja va presentar un prototip de vehicle elèctric i de conducció autònoma. Ara li ha tocat el torn a la divisió de motocicletes, la BMW Motorrad.

La moto del futur segons els bavaresos, anomenada BMW Motorrad Vision Next 100, és un exercici de disseny futurista, un projecte idealitzar de com creu la marca de Munic que seran les motocicletes dels propers 100 anys.

Detall del panell de control Zoom

Detall del panell de control / BMW

Com no podia ser de cap altre manera, la BMW Motorrad Vision Next 100 és una moto elèctrica, deixant de banda els motors bòxer que han caracteritzat les motocicletes de BMW durant la seva història. El futur serà elèctric i no entén de romanticismes.

La BMW Motorrad Vision Next 100 s’inspira en el llegat de la marca i en models mítics, com ara la BMW R32 de 1923 i el quadre en forma de triangle. Però la gran novetat d’aquest prototip bavarès és que incorpora un sistema que evita les temudes caigudes de la moto.

BMW creu que no caldrà casc i vaticina ús d'ulleres de realitat augmentada Zoom

BMW creu que no caldrà casc i vaticina ús d'ulleres de realitat augmentada / BMW

Per evitar que les motos del futur caiguin, BMW aposta per una nova tecnologia de control de tracció i estabilitat que permetrien, entre altres coses, que pilot i acompanyant no haguessin de necessitar casc de protecció. A més, segons BMW els conductors utilitzaran unes ulleres de realitat augmentada que aportaran informació rellevant sobre l’estat del trànsit o de l’asfalt per garantir la màxima seguretat sobre la moto.